Ο Ολυμπιακός χωρίς Φορτούνη είναι άλλη ομάδα – Επώδυνη γκέλα στο Περιστέρι

Η άμυνα έφτιαξε επί Κάρλος Καρβαλιάλ, αλλά το γκολ δεν ήρθε και ο Ολυμπιακός υπέστη σημαντική απώλεια βαθμών απέναντι στον Ατρόμητο (0-0).

No Fortounis, no party για τον Ολυμπιακό στη Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες παρά τα μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν (οι περισσότερες εκτός εστίας) έμειναν στο… ζερό απέναντι στον μαχητικό Ατρόμητο του Σάσα Ίλιτς.

Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες (Βαλένθια-Ρέτσος), με τον Ποντένσε να είναι μοιραίος σε δύο περιπτώσεις. Πλέον, στο μείον τρία από τoν πρωτοπόρο ΠΑΟΚ η ομάδα του Καρβαλιάλ, συγκατοικεί στην τρίτη θέση με την ΑΕΚ που υπέστη έμφραγμα στο 90+4΄.

Το ματς

Η αγωνιστική προσέγγιση του Καρβαλιάλ στα ματς πρωταθλήματος είναι… πορτογαλική. Δηλαδή, σφιχτή άμυνα, συνεπής στο αμυντικό τρανζίσιον, με λίγες επιθετικές προσπάθειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση τέσσερις φορές. Και τις τέσσερις, ακραία και σέντερ μπακ κάλυψαν γρήγορα τους χώρους κόβοντάς τις εν τη γενέση τους.

Επιθετικά, λίγα πράγματα. Ο Μπρνιτς που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε. Υποψίες φάσεων γενικώς, χωρίς οι Πειραιώτες να αξιοποιούν την συντριπτικά υπέρ τους κατοχή της μπάλας. Όλα αυτά υπό το βλέμμα και του νέου αντιπροέδρου της ομάδας, Αλέξη Κούγια.

Αλλαγή προσώπων με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Μασούρας μετακινείται στα άκρα, ο Μπρνιτς αποχωρεί και ο Ολυμπιακός φορτώνει την επίθεσή του με τον Γιόβετιτς. Πολύ κινητικός ο Μαυροβούνιος που άρχισε να σημειώνει τελικές προσπάθειες.

Στο 53ο λεπτό βέβαια, στην πρώτη ευκαιρία των Περιστεριωτών, ο Πασχαλάκης κάνει την επέμβαση του αγώνα με μια ενστικτώδη αντίδραση στο γύρισμα του Βαλένθια κατά την οποία χρειάστηκε και τη συνδρομή του δοκαριού.

Πρώτη σημαντική επέμβαση από πλευράς Τσιντώτα, στο 69ο λεπτό, στο γύρισμα του Ελ Κααμπί. Χωρίς την παρουσία του Φορτούνη υπήρχε πολλή στασιμότητα στην ανάπτυξη, με τον Έσε να ψάχνει πολλές φορές κοντινή πάσα. Μεγαλύτερη φάση για τους Πειραιώτες, το δοκάρι στην κεφαλιά του Ρέτσου (75΄).

Μοιραίος και ο Ποντένσε, ο οποίος δύο φορές βρέθηκε με πρόσωπο στην εστία εντός περιοχής, αλλά αστόχησε χαρακτηριστικά.

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

Σκόρερ: – 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιτώντας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλας, Έντερ (68΄ Φριτζόνσον), Ερλινγκμαρκ, Κούεν (85΄ Κιβρακίδης), Γιουμπιτάνα (68΄ Ρομπάιγ), Αθανασίου, Βαλένσια (76΄ Βέργος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Μπρνιτς (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα