Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, είχε αεράμυνα και ο Ατρόμητος τον τιμώρησε

Του το έκανε ξανά ο Ατρόμητος! Έναν μήνα πριν ο Παναθηναϊκός έχανε στο Περιστέρι και εκείνο το αποτέλεσμα αποτελούσε ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του Ιβάν Γοβάνοβιτς στον «πράσινο» πάγκο

Αυτή τη φορά οι Περιστεριώτες υποχρέωσαν τον Φατίχ Τερίμ στην πρώτη του ήττα στην Ελλάδα. Πάλι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πάλι το γύρισαν, πάλι νίκησαν!

Έφυγαν από τη Λεωφόρο με προίκα το 2-1 και αυτό το αποτέλεσμα τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Βάσει της εικόνας του αγώνα το 1-2 αποτελεί μαγική εικόνα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα πολλά λάθη που έκανε. Από τον προπονητή του, που ρίσκαρε και εκτέθηκε, έως τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Τερίμ αποφάσισε κόντρα σε μία καλή ομάδα να ντεμπουτάρουν τέσσερις ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα και το πλήρωσε. Εντελώς άστοχη η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Ούγκο και Ακαϊντίν. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, δεν έκλειναν τους χώρους όπως έπρεπε, έχαναν κάποια μαρκαρίσματα και το αποτέλεσμα ήταν να έχει ο Παναθηναϊκός αεράμυνα. Όχι ότι μάρκαραν όπως θα έπρεπε άλλοι.

Και εάν η επιλογή των νέων προσώπων αποτελεί μία δικαιολογία για την παντελή έλλειψη ομοιογένειας, αυτό που έγινε επιθετικά είναι στα όρια του ανεξήγητου. Με κάθε πιθανό τρόπο έχασαν ευκαιρία οι «πράσινοι» παρουσιάζοντας τεράστιο πρόβλημα στην εκτέλεση.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι με τον Μπακασέτα να είναι εντυπωσιακός. Σου έδινε την εντύπωση πως παίζει καιρό στους «πράσινους» και ξέρει τους συμπαίκτες του άριστα, ενώ είχε μόλις μία προπόνηση μαζί τους.

Είχε δοκάρι στο 10′ και από εκείνον ένα λεπτό μετά ξεκίνησε η φάση του 1-0. Σκόρερ ο Αϊτόρ, ο οποίος λίγο μετά θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο. Και πάνω που φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει το 2-0, στην πρώτη του φάση ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Αντζιέλσκι.

Πήραν ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι, είδαν ότι ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια κενά στην άμυνά του και προειδοποίησαν στο 32′ με τον Γιουμπιτάνα. Ο ίδιος έκανε το 1-2 σε εξαιρετική αντεπίθεση στο 42′. Σε αυτή τη φάση το «τριφύλλι» έδειξε για άλλη μία φορά φέτος το τρομερό πρόβλημα που έχει στις αμυντικές του επιστροφές. Συνέβαινε επί Γιοβάνοβιτς και δεν έχει διορθωθεί.

Ανάμεσα στις δύο στιγμές του Γιουμπιτάνα είχε χάσει μία τεράστια ευκαιρία ο Μαντσίνι. Λες και προϊδέαζε τον κόσμο για ό,τι θα γινόταν στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έχασε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Αυτό προφανώς και δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα (αν)ικανότητας, αλλά και νοοτροπίας. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες κανείς δεν μπήκε στο 100%. Υπήρχε μία χαλαρότητα, η οποία κορυφώθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90′.

Πριν φτάσουμε εκεί οι «πράσινοι» είχαν χάσει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με τους Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Αϊτόρ και Μλαντένοβιτς για να το… τερματίσει ο Ιωαννίδης με το χαμένο πέναλτι και το δοκάρι στην επαναφορά.

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2

Σκόρερ: 11′ Αϊτόρ – 25′ Αντζιέλσκι, 42′ Γιουμπιτάνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Πέρεθ), Βιλένα (61’ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Τζούριτσιτς, Αϊτόρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Ντε Μποκ), Αθανασίου, Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65’ Κούεν), Ρομπάιγ (76’ Πομόνης), Αντζιέλσκι 90+4’ Βέργος), Βρακάς (65’ Βαλένσια).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα