Ο Παναθηναϊκός «χαντακώνει» τα παιδιά του

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός στήριζε τα παιδιά του. Τα ελληνόπουλα προοπτική δεν βλέπουν στο «τριφύλλι».

Οι εξαιρέσεις επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ελάχιστες. Από τους παίκτες που έβγαλε από τα σπλάχνα του ο Παναθηναϊκός μόνο τον Βαγιαννίδη, μία περίπτωση με μεγάλες ιδιαιτερότητες. Δεδομένο το ταλέντου του, αλλά έγιναν και πολλά τόσο για να

επιστρέψει από την Ίντερ όσο και για να πάρει τις πρώτες ευκαιρίες.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν τους βλέπει τους μικρούς. Είναι καλοί μόνο για να βγαίνουν οι προπονήσεις στην προετοιμασία. Ακόμη και εάν εκεί κάποιος εντυπωσιάσει, θα τον ξεχάσει γρήγορα.

Κάπως έτσι έγινε και μεγάλος ντόρος με παίκτες του Παναθηναϊκού Β’ που για καιρό ήταν διστακτικοί στο να ανανεώσουν. Δεν έχουν υπογράψει ορισμένοι ακόμη και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική.

Άλλοι πείστηκαν με τα χίλια ζόρια. Παρ’ όλο που στην πρώτη ομάδα δεν τους δίνει λεπτά συμμετοχής ούτε στο Κύπελλο ο κόουτς. O Παναθηναϊκός μέσα στον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει στην ανανέωση των συμβολαίων τριών παικτών (Σιδέρας ’02, Κρυπαράκος ’03 και Προδρομίτης ’04) από την ακαδημία. Μέλη ήδη της Βου ομάδας, αλλά χωρίς το ανάλογο περιβόητο -για τους γονείς- «πλάνο» απορρόφησης για την πρώτη ομάδα. Και μην ασχοληθεί κανείς με τον Βιαγιαννίδη, αλλά τον συνομήλικό του Αθανασακόπουλο για να πάρει την απάντηση. Ο Πατρινός που είχε με προηγούμενους προπονητές συμμετοχές στη Stoiximan Super League, πλέον έχει παίζει μόνιμα στη Super League 2. Υπάρχει λογική σε αυτό; Γιατί μάλλον κλαμπ και παίκτης βγαίνουν χαμένοι και το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα