Ο Παναθηναϊκός «άλωσε» το ΣΕΦ και «χωρίς» Σλούκα! – Τρομερός Μήτογλου, πολύτιμος Γκάι

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σπουδαία άμυνα, ο Ολυμπιακός, για μία ακόμη φορά αντιμετωπίσει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, ο τριφύλλι πήρε μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ (66-54), για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Στην

επιστροφή του ο Κώστας Σλούκας στο φαληρικό στάδιο ως αντίπαλος αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο του Ολυμπιακού και έμεινε στα «ρηχά». Ωστόσο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε σε τρομερή μέρα τον Ντίνο Μήτογλου (20π., 10ριμπ.) και σε πολύ καλή τον Κάιλ Γκάι (11π., ενώ βοήθησε πολύ και αμυντικά).

Από τον Ολυμπιακό πήγαν σχεδόν όλα άσχημα. Χαρακτηριστική η απίστευτη αστοχία στις βολές με μόλις 4/16(!), όπως και οι μόλις 12 ασίστ για ισάριθμα λάθη.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 4-0 στο πρωτάθλημα και φυσικά είναι μόνος πρώτος, με τον Ολυμπιακός να γνωρίζει την πρώτη του ήττα έχοντας πλέον ρεκόρ 3-1.

Ο Εργκίν Αταμάν κατέβασε 5άδα χωρίς τον Σλούκα και συγκεκριμένα με τους Γκριγκόνις, Γκάι, Γκραντ, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ ο Μπαρτζώκας «απάντησε» με Γουόκαπ, Κάνααν, Πίτερς, Παπανικολάου και Φαλ.

Νευρικές και άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη ώρα το προβάδισμα και ξεφεύγει μέχρι 9π. (27-18).

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι είχε τους Σλούκα (3π. με 1/5 σουτ και 1 ασίστ) και Μήτογλου (4π. με 1/6 σουτ) στα «ρηχά» δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά και μάλιστα στο ημίχρονο η απόσταση που τους χώριζε ήταν 3 πόντοι (31-28).

Κι αυτό καθώς από τη μία πήρε πόντους από αρκετούς παίκτες του (6 ο Χουάντσο) και αφετέρου και επειδή και εκείνος έβγαλε αρκετή «σκληράδα» στην άμυνα.

Γεγονός που αποδιοργάνωσε το «μυαλό» τον ερυθρολεύκων (Γουόκαπ), ο οποίος σε δύο δεκάλεπτα έμεινε άποντος έχοντας και 4 λάθη.

Για τον Ολυμπιακό επιθετικό λύσεις έδιναν οι Μιλουτίνοφ (6), Γκος (6) και Λαρεντζάκης (5).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Παναθηναϊκό, έστω κι αν στο 30′ το υπέρ του προβάδισμα διαμορφώθηκε μόλις στο +2 (43-45). Διατηρώντας την εξαιρετική του άμυνα και με τον Μήτογλου να «ανοίγει» την ερυθρόλευκη άμυνα παίζοντας μακριά από το καλάθι το +3 του Ολυμπιακού στο ημίχρονο έγινε +5 για τον Παναθηναϊκό (40-45) πριν ο Γκος ψαλιδίσει τη διαφορά στο καλάθι με τρίποντο στο τέλος της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός επεφύλασσε το καλύτερο πρόσωπό του για τα τελευταία δέκα λεπτά. Η ομάδα του Αταμάν έδειξε μια απίστευτη ψυχραιμία, προσωπικότητα και θέληση για τη νίκη. Αντιθέτως η διαχείριση από τον Ολυμπιακό δεν ήταν ανάλογη.

Οι Πειραιώτες στην πιθανότητα να χάσουν το ματς, παρουσιάστηκαν άστοχοι και νευρικοί παρά το γεγονός ότι 2:41 πριν το τέλος υπολείπονταν στο σκορ μόλις 4π. (54-58). Έτσι Μήτογλου, Λεσόρ και Γκραντ έδωσαν επιθετικές λύσεις, η διαφορά πήγε στους 10 (54-64) μέσα σε λίγες κατοχές και το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά υπέρ του τριφυλλιού.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα