Ο Μάρκο Λιβάια κάνει τη διαφορά (vids)

Τον βλέπεις στο γήπεδο και ξέρεις πως κάτι θα συμβεί. Το κακό είναι πως δεν ορκίζεσαι πως θα είναι καλό. Ρωτήστε τον Ολιβέιρα. Ρωτήστε τον πάγκο της ΑΕΚ που έγινε δέκτης του ειρωνικού του χειροκροτήματος όταν από εκεί τονώθηκε ο Πορτογάλος για μια ενέργειά του στο κυριακάτικο ντέρμπι, την οποία ο Μάρκο Λιβάια θεώρησε… ατομικίστικη.

Και βάλθηκε ο ίδιος έκτοτε να σπάσει το… ατομικόμετρο, προκαλώντας συμπαίκτες, διοίκηση, κόσμο, media.

Ετσι είναι όμως.

Δεν λειτουργεί αν δεν νιώθει πριμαντόνα. Πως αυτός είναι και κανείς άλλος. Στ’ αποδυτήρια, στα πρωτοσέλιδα, στην καθημερινότητα, παντού.

Και ίσως και να μην του φτάνει κιόλας. Ασυγκράτητος, απρόβλεπτος. Πέρυσι, καλοκαιριάτικα, ενώ η «Ενωση» πανηγύριζε την πρόκριση στο Champions League κόντρα στη Βίντι, επιδίδεται σε κλωτσοπατινάδα με αντιπάλους και τιμωρείται με τέσσερις αγωνιστικές. Επιστρέφει την 5η των ομίλων, κόντρα στον Αγιαξ. Κάνει το πέναλτι από το οποίο προηγείται ο «Αίαντας», αντικρίζει δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται ξανά.

Τρίτο σερί ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς που παίζει αυτό του φετινού Δεκαπενταύγουστου με την Κραϊόβα. Την ώρα της αντικατάστασης του, τραβάει πρώτος το χαλί από τα πόδια του Μιγκέλ Καρντόσο, συνεχίζοντας έναν διάλογο που είχε ξεκινήσει μαζί του εν ώρα παιχνιδιού και φεύγοντας καρφί για τ’ αποδυτήρια.

Από μικρός φαίνονταν. «Αρρωστάκι» με τη Χάιντουκ, γέννημα-θρέμμα άλλωστε του Σπλιτ, περίμενε στο «Πόλιουντ» να γίνει επαγγελματίας.

Η αναίρεση όμως μιας υπόσχεσης από τον προπονητή της Χάιντουκ ενόσω ανέμενε το ντεμπούτο του σ’ ένα «αιώνιο» ντέρμπι (για το Κύπελλο) με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον τρελαίνει! Ετσι υπογράφει προσύμφωνο με τους μισητούς «μπλε»! Μόλις 17 χρονών, χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία, αλλά με διθυραμβικά σχόλια για το ταλέντο του.

Η απόφασή του δεν κοινολογείται, ωστόσο κάποιες θολές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media και τον απεικονίζουν να φοράει τη φανέλα των… εχθρών της Ντιναμό και να φιλάει το σήμα της, τον στοχοποιούν. Δεν του καίγεται καρφάκι!

Μόνος του παραδέχεται πως είναι αυτός που εικονίζεται, αποκαλύπτοντας κιόλας το τι ακριβώς είχε γίνει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Μοιραία δεν μπορούσε να σταθεί άλλο στο Σπλιτ, βάσει του ταλέντου του όμως έτσι κι αλλιώς, για πολύ δεν θα έμενε. Δεν ήταν για την Ιντερ, ωστόσο οι «νερατζούρι» επενδύουν και τον φέρνουν στο Μιλάνο.

Εκεί, τον αναλαμβάνει ο Αντρέα Στραματσιόνι, αρχικά στην Πριμαβέρα και μετά στην πρώτη ομάδα. Παίρνει παιχνίδια, δεν ήταν όμως έτοιμος τόσο νωρίς. Τουλάχιστον, δεν προκαλεί. Θυμάται τις συνήθειες του στο Μπέργκαμο, όπου και καταλήγει με τη φανέλα της Αταλάντα ύστερα από πολλούς δανεισμούς.

Εκεί… ρεσιτάλ! Υποπίπτει σε άπειρα, μικρά, πειθαρχικά παραπτώματα, παίζει μπουνιές σε μια προπόνηση με τον συμπαίκτη του, Ιβάν Ραντοβάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει ρόλο… πατρικό και συνεχίζει με τον προπονητή, Στέφανο Κολαντουόνο, όπου πάλι σε προπόνηση τους χωρίζουν πριν έρθουν στα χέρια. Τα βάζει με τους τιφόζι, προκαλεί ανεβάζοντας το παραστατικό «Italiani bastardi» στο λογαριασμό του στο facebook και έτσι, κακήν κακώς φεύγει.

Η Ρούμπιν Καζάν επόμενος σταθμός. Εξι «χαρτιά» κοστίζει στους Τατάρους, αλλά το Καζάν δύσκολο. Δεν προσαρμόζεται, προκαλεί συνεχώς αρνητικά σχόλια για τα εμφανώς περίσσια κιλά του και την κάκιστη φυσική του κατάσταση και μοιραία, το διαζύγιο έρχεται μετά από μόλις έναν χρόνο.

Η Εμπολι δεν προσφέρει τίποτα, στη Λας Πάλμας όμως βρίσκει το (πρώτο) απάγκιο. Με μια-δυο εξαιρέσεις δεν δίνει δικαιώματα. Τουλάχιστον όχι τόσα προκειμένου να αποτρέψει την ΑΕΚ από το ρίσκο για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Χιμένεθ βρίσκει το κουμπί του και ανταμείβεται, αφού ο Κροάτης στην πρωταθληματική χρονιά, αναδεικνύεται 2ος σκόρερ και 1ος σε ασίστ της «Ενωσης», αναγκάζοντας την να πληρώσει το 1,8 εκατ. ευρώ της option αγοράς του.



Οχι πως δεν υπήρχαν θέματα. Και ο Χιμένεθ και ο Ουζουνίδης, αντιμετώπισαν διάφορα. Και φέτος φυσικά. Ο θρύλος θέλει τον Καρντόσο να κάθεται μπροστά στον Κροάτη και να του μετράει 20άρικα – σε πρόστιμα – κάθε φορά που ο Λιβάια από τα νεύρα του κλωτσούσε μπάλες εκτός γηπέδου σε προπόνηση. Ούτε εκεί φυσικά νιώθει.

Μέχρι και με τον πιτσιρίκο, τον Σταμούλη τα έβαλε (και άσχημα) πριν ένα μήνα για ένα μαρκάρισμα που δέχτηκε. Η εικόνα του ημίγυμνος, μάλλον μισομεθυσμένος στο πάρτι του Βράνιες υπενθυμίζει πως και εκτός των τεσσάρων γραμμών, απέχει αρκετά από οποιαδήποτε μορφή και έννοια (αυτό)ελέγχου.

Και τώρα τι; Μετά τα όσα έγιναν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξεχείλισε το ποτήρι; Η ανοχή σώθηκε και ξεπέρασε την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική του ποιότητα; Αγνωστο. Το σίγουρο είναι πως ο Μάρκο Λιβάια κάνει τη διαφορά. Είτε έτσι, είτε αλλιώς…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ο Μάρκο Λιβάια κάνει τη διαφορά (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα