Ο Χάμιλτον παραδέχεται ότι αμφιβάλλει για τον εαυτό του

Λιούις Χάμιλτον:   Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Βρετανός Λιουις Χάμιλτον απέτυχε να σημειώσει νίκη, έχοντας κερδίσει τουλάχιστον μία νίκη το χρόνο από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στη F1.

Αναμένονταν πολλά από τον τελευταίο υποψήφιο της Mercedes, αλλά ήδη από τις δοκιμές πριν από τη σεζόν, η ομάδα ήξερε ότι είχε πάει σε λάθος κατεύθυνση.

Αν και τερμάτισε τρίτος στη βαθμολογία, και ως επί το πλείστον είχε τον καλύτερο από τον συμπαίκτη του, μιλώντας στο BBC Sport , ο Χάμιλτον

παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του.

“Τελικά, όταν έχεις δύσκολες εποχές όπως αυτή, πάντα θα υπάρχουν στιγμές που λες “Είμαι εγώ ή είναι το αυτοκίνητο; Το έχεις ακόμα; Έχει φύγει;”” παραδέχεται.

«Επειδή σου λείπει αυτό… ξέρεις, όταν συμβαίνει η μαγεία, όταν όλα ενώνονται, το αυτοκίνητο κι εσύ… αυτή η σπίθα, είναι κάτι εξαιρετικό. Αυτό ψάχνεις.

«Είμαι μόνο άνθρωπος», συνεχίζει ο Χάμιλτον. “Αν κάποιος στον κόσμο σας πει ότι δεν έχει αυτά τα πράγματα, αρνείται. Είμαστε όλοι άνθρωποι.”

Βετεράνος των 332 Grand Prix, του τρίτου περισσότερου στην ιστορία του αθλήματος, και νικητής των περισσότερων αγώνων, το τελευταίο συμβόλαιο του Hamilton θα τον δει να αγωνίζεται στα σαράντα του, κάτι που αρχικά δεν οραματιζόταν.

«Αυτό που πρέπει να μάθεις είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ», λέει. “Αλλά σε εκείνο το σημείο, σίγουρα δεν πίστευα ότι θα συνέχιζα. Είναι μεγάλες σεζόν. Είναι πολύ μακριά από όλους. Το κάνω 16 χρόνια. Είναι εξαντλητικό.

Ο Χάμιλτον παραδέχεται ότι αμφιβάλλει για τον εαυτό του

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Επισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΆμπου Ντάμπι F1: Ο Θρυλικός Max Verstappen τελειώνει τη σεζόν με στυλMotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO

Λιούις Χάμιλτον:  «Υπάρχει πολλή λάμψη και αίγλη και πολλά θετικά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να παραμείνετε στα καλύτερά σας, να παραμείνετε αφοσιωμένοι, να συνεχίσετε την προπόνηση, να συνεχίσετε να αποδίδετε», παραδέχεται. «Είναι μεγάλη πίεση.

“Σε ελέγχεται συνεχώς και βρίσκομαι σε ένα μέρος στη ζωή μου όπου δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσω. Αν κερδίσω έναν αγώνα, είναι “Ω, είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχετε 103 νίκες». Αν δεν τα πάω καλά, είναι… Μπορώ μόνο να χάσω σε αυτό το σημείο της ζωής, οπότε σίγουρα υπήρξε μια χρονική περίοδος που αναρωτιόμουν αν ήθελα να το περάσω.

Όπως τα εκατομμύρια των θαυμαστών του και το αφεντικό της ομάδας Toto Wolff, ο Lewis Hamilton παραμένει πικραμένος για τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι 2021 και παραδέχεται ότι σκέφτηκε να φύγει από το άθλημα.

«Σίγουρα, ναι», απαντά όταν τον ρώτησαν αν μπήκε στο μυαλό του να τα παρατήσει μετά από εκείνη τη νύχτα. «Υπήρχαν τόσα πολλά από το μυαλό μου εκείνη την περίοδο.

«Αλλά νομίζω ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις αποφάσεις με βάση τα συναισθήματα, γιατί όταν είσαι συναισθηματικός και στη ζέστη εκείνης της στιγμής, τις περισσότερες φορές, δεν πρόκειται να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις.

«Τα συναισθήματα ήταν υψηλά, ήταν μια πραγματικά, πολύ δύσκολη χρονική περίοδος, οπότε έπρεπε απλώς να περιμένω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και να ήμουν ξεκάθαρος στη σκέψη μου και να μπορέσω στη συνέχεια να πάρω τις σωστές αποφάσεις».

«Μου αρέσει ακόμα να οδηγώ», επιμένει. «Μου αρέσει ακόμα να μπαίνω στο αυτοκίνητο. Όταν ξεκινάνε το αυτοκίνητο και έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου, το πλήρωμα, κατεβαίνεις το pit lane, έχω ακόμα αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό μου όπως έκανα την πρώτη μέρα Οδήγησα.

“Οι περισσότερες από τις επιδόσεις μου στους αγώνες ήταν πολύ καλές. Έτσι είμαι ευχαριστημένος που… ανεβαίνω στο επίπεδο που θα έπρεπε.”

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Η F1 AI και η καταραμένη πίστα αλλάζει το δράμαMotoGP Βαλένθιας: Ο Bagnaia στέφθηκε διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGPΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα