Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στη Φρανκφούρτη σαν να ήταν αυτός το φαβορί – Ο Λουτσέσκου εξέθεσε τον Τοπμέλερ

Την ημέρα της συμπλήρωσης 12 ετών από το διπλό στην έδρα της Τότεναμ, ο ΠΑΟΚ έγραψε ένα νέο έπος στη Φρανκφούρτη, με τον Λουτσέσκου να κερδίζει κατά κράτος τον Τοπμέλερ και τον δικέφαλο να παίζει σαν να ήταν αυτός το φαβορί.

Ο δικέφαλος του βορρά έχει πλέον τη νοοτροπία να κοιτάξει και τέτοιες ομάδες στα μάτια, το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια και «κουβαλάει» ευρωπαϊκά την Ελλάδα.

Το

σημαντικότερο και το πρώτο που μπορεί να εντοπίσει κανείς για τον ΠΑΟΚ στη χθεσινή (30/11) αναμέτρηση του Deutsche Bank Park, είναι η στάση του μέσα στο γήπεδο.

Η πίεση ψηλά, η διάθεση του να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με επικίνδυνες βλέψεις, μαρτυρούν πως δεν το πήγε στον «κλεφτοπόλεμο».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα ίσα την προ δύο ετών κάτοχο του UEFA Europa League και την εξέθεσε δις.

Κατάφερε να γίνει η δεύτερη ομάδα που επικρατεί τη φετινή σεζόν στην έδρα της Άιντραχτ και με εξαίρεση το διάστημα μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος του, για περίπου μια ώρα αγώνα, δεν δέχθηκε ουσιαστική φάση από πλευράς γηπεδούχων.

Αντιθέτως, εκείνος ήταν που είχε έως τότε τη σημαντικότερη στιγμή στο παιχνίδι με δράστη τον Τόμας Μουργκ.

Ο Λουτσέσκου εξέθεσε τον Ντίνο Τοπμέλερ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε και στη Γερμανία με ένα ακόμη εξαιρετικό κοουτσάρισμα πως βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους του στην τεχνική ηγεσία των «ασπρόμαυρων».

Εν ολίγοις, ο Ρουμάνος τεχνικός είναι σε φόρμα και κέρδισε κατά κράτος τον συνάδελφο του, Ντίνο Τοπμέλερ.

Επέλεξε αρχικά να πάει σε ένα διαφορετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή από ότι μας έχει συνηθίσει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας, έτσι και χθες, το δίδυμο Οζντόεφ – Μεϊτέ που ταίριαξε απέναντι στους Γερμανούς, βρέθηκε και πάλι στο αρχικό σχήμα.

Αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον Τρόοστ Εκόνγκ, ο οποίος πλήρωσε το γεγονός πως στο πρώτο ματσάρισμα των δύο ομάδων, δέχθηκε πολλές μπαλιές στην πλάτη του, με αποτέλεσμα η Άιντραχτ να επιλέγει να χτυπήσει εκεί.

Ο Λουτσέσκου διάβασε σωστά το παιχνίδι εξ αρχής, ενώ κατάφερε να «σβήσει» τους δύο κινητήριους μοχλούς της ομάδας της Bundesliga.

Ούγκο Λάρσον και Μάριο Γκέτσε, ήταν σχεδόν άφαντοι και με εξαίρεση δύο καλές πάσες του next big thing του Σουηδικού ποδοσφαίρου, ο Γερμανός ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ στο παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, η πίεση ψηλά, τα ατελείωτα τρεξίματα των Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς και Σαμάτα, ήταν λογικό πως θα αποδώσουν καρπούς απέναντι στην όχι και τόσο στιβαρή αμυντικά Άιντραχτ ελέω και της απουσίας του βασικού της σέντερ μπακ, Ρόμπιν Κοχ.

Με αυτόν τον τρόπο, τα γκολ ήρθαν για τον ΠΑΟΚ που κατακτά εκτός από την πρώτη θέση του 7ου ομίλου του UEFA Europa Conference League και την απευθείας πρόκριση του στους «16» της διοργάνωσης χωρίς ενδιάμεσες στάσεις και αρκετό χρόνο ξεκούρασης.

Άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για τον δικέφαλο..

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα