Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε πρόωρα δώρο Χριστουγέννων από τον Χόβαν – Τρίτωσαν οι ήττες για τον Πανσερραϊκό

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η εντός έδρας νίκη. Βέβαια φρόντισε γι’ αυτό ένας αντίπαλος! Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 1-0 του Πανσερραϊκού και ανέβηκε στην εξάδα.

Οι γηπεδούχοι μία ακόμη φορά έδειξαν να μπλοκάρουν στην Τρίπολη. Εκεί είχαν γνωρίσει για πρώτη φορά σε επίπεδο Stoiximan Super League τέσσερις σερί ήττες και σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν βάλει μόνο ένα γκολ. Είχαν πολύ μεγάλη δυσκολία στο να βγάλουν φάσεις, αλλά ο Χόβαν με ένα απίστευτο λάθος έκρινε το ματς.

Ο Σλοβάκος καταδίκασε την

ομάδα του στην τρίτη σερί ήττα. Το αποτέλεσμα ίσως αδικεί τους φιλοξενούμενους που είχαν τις στιγμές τους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι. Ο πρώτος γύρος, όμως, κλείνει με θετικό πρόσημο αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια είχε ο Πανσερραϊκός να παίξει σε αυτό το επίπεδο και κυρίως πόσα ματς έχει δώσει εκτός έδρας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τον «λάκκο των λεόντων».

Στο πρώτο ημίχρονο ο ένας ακύρωνε τον άλλον. Μπορεί να μην ήταν αυτή η αρχική τους επιδίωξη, αλλά Αστέρας Τρίπολης και Πανσερραϊκός «κόλλησαν» επιθετικά. Μία φάση νωρίς με τον Χατζηστραβό και άλλη μία στο 32′ με τον Γκοτζαμανίδη είχαν οι Σερραίοι, ενώ οι γηπδούχοι την κεφαλιά του Μάντζη στο 29′.

Ήταν εμφανές πως κάτι έλειπε και στους δύο. Φαινόταν να υπάρχει πίεση κυρίως γιατί δεν ήθελε κανείς να χάσει. Ο Αστέρας Τρίπολης λόγω των πολλών εντός έδρας αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Πανσερραϊκός γιατί προερχόταν από δύο σερί ήττες.

Η εικόνα του αγώαν ήταν καρφί για 0-0 για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και μετά την ανάπαυλα κάτι άρχισε να γίνεται. Άλεξιτς στο 48′ και Μάντζης στο 54′ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να βρουν γκολ και σταδιακά ακολούθησε η παρέμβαση των δύο κόουτς.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Καλτσά στο 69′ και εννέα λεπτά μετά ο Χόβαν έκανε ένα αδικαιολόγητο λάθος για την εμπειρία του. Βγήκε μακριά από την εστία του, δεν πέτυχε την μπάλα, ο Μπαρτόλο έκλεψε και ο Μιριτέλο σκόραρε σε κενή εστία. Πολύ κακό, πάντως, και το γύρισμα του Μπέργκστρεμ.

Η αντίδραση αναμενόμενη. Ο Μίλαν Ράσταβατς είναι προπονητής του μισού μηδέν και ήταν πολύ λογικό να ζητήσει από την ομάδα του να κλειστεί για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της. Το κατάφερε αυτό με τον Παπαδόπουλο, πάντως, στο 90’+6 να κάνει μεγάλη επέμβαση για να μη χαθούν οι τρεις βαθμοί.

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0

Σκόρερ: 78′ Μιριτέλο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τσουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Γκος (60′ Σουρλής), Μουνάφο (90+3′ Αλάγκμπε), Καλτσάς, Ζουγλής (60′ Μπαρτόλο), Ρίτζις Κρέσπι (60′ Σίτο), Μάντζης (71′ Μιριτέλο).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Δελιγιαννίδης, Πηλέας (72′ Πεταυράκης), Στάικος (72′ Μορέιρα), Ουεντραόγκο, Μούργος (84′ Τομάς), Μασαρίποφ, Χατζηστραβός (81′ Σοφιανός), Άλεξιτς

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα