UEFA Ranking Ελλάδα: Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή;

UEFA Ranking Ελλάδα: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Να προκριθούν στο Conference League.

Η παραπάνω πρόταση πριν καμιά εικοσαετία θα ήταν υπερβολική. Πλέον αποτελεί

πραγματικότητα. Ο τρόπος της ευρωπαϊκής διάκρισης περνάει μόνο μέσα από την 3η τη τάξει διοργάνωση. Διότι στην πρώτη και στη δεύτερη, μετρηθήκαμε μια ακόμα χρονιά και βγήκαμε… λιποβαρείς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για την τρίτη θέση στο Europa League. Ομοίως και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ίσως να έχει το πιο δύσκολο έργο συγκριτικά με τους άλλους δύο.

Όχι λόγω δυναμικότητας αντιπάλου, αλλά λόγω αναταραχών στο εσωτερικό του. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ενδέχεται να μην βρίσκεται καθισμένος στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» στο ματς της 14ης Δεκεεμβρίου απέναντι στην Μπάτσκα Τοπόλα.

Ήδη, υπάρχει λόγος για τη διάδοχη κατάσταση με πολλά διαφορετικά προφίλ.

UEFA Ranking Ελλάδα: Πρόκριση και όχι κάζο

Με νέο προπονητή, ο οποίος δεν θα έχει ούτε δεκαήμερο στο τιμόνι, καμία ομάδα δεν εγγυάται ότι θα βαδίσει στον δρόμο της επιτυχίας. Ακόμα κι αν ο αντίπαλος είναι η Μπάτσκα Τοπόλα. Θα μας πείτε, χρειάζεται… προπονητής για να περάσει κανείς την Τοπόλα; Φυσικά, είναι η απάντηση λόγω πρότερου έκκλητου βίου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα πρόκειται για ιστορικό κάζο βέβαια ο αποκλεισμός, ο οποίος θα προκαλέσει σεισμό στο οικοδόμημα των Πειραιωτών καθώς θα πρόκειται για ισοτρική αποτυχία.

Και αυτό θα βλάψει και τη χώρα μας συνολικά, μιας και ο στόχος είναι 3/4 προκρίσεις.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μη χάσει στο Άμστερνταμ, τότε θα έχουμε 4 ομάδες που θα παίζουν Ευρώπη το 2024. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τη 15η θέση.

Η βαθμολογία:

14. Δανία 29.700 (2/4)
15. Νορβηγία 29.625 (2/4)
16. Ισραήλ 27.875 (3/5)
17. Σερβία 27.775 (3/4)
18. Ουκρανία 27.400 (2/5)
19. ΕΛΛΑΔΑ 26.925 (4/5)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα