Νιούκαστλ: Έντι Χάου ο εκλεκτός – Γιατί επιλέχθηκε

Και το όνομα αυτού Έντι Χάου. Ο Άγγλος τεχνικός είναι ο πρώτος που επιλέγεται από τη νέα διοίκηση της Νιούκαστλ για να κοουτσάρει την ομάδα.

Σύμφωνα με το Sky Sports, ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει αρχική συμφωνία για συμβόλαιο 2,5 ετών. Όλα δείχνουν πως σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές και ο Χάου θα επιστρέψει στους πάγκους της Premier League.

Ο

43χρονος τεχνικός δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Νιούκαστλ. Χτύπησε διάφορες πόρτες πριν από εκείνον. Γράφτηκαν ονόματα όπως αυτά των Λουτσιάν Φαβρ και Ουνάι Έμερι. Ποιος θα πήγαινε, όμως, σε μία ομάδα που τη δεδομένη χρονική στιγμή πέφτει;

Μπορεί ως project το αγγλικό κλαμπ να είναι τρομερό, αλλά υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση. Πρώτα πρέπει να σωθεί φέτος. Βρίσκεται ήδη στο -10 από τη ζώνη του υποβιβασμού και μαζί με τη Νόριτς είναι οι δύο που δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα προς το παρόν.

Συνεπώς οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Στη Νιούκαστλ λογικά μέτρησαν στα θετικά του Χάου ότι γνωρίζει το πρωτάθλημα, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και έχει ξαναπεράσει την ψυχοφθόρα μάχη για την παραμονή με την Μπόρνμουθ. Παρεμπιπτόντως, η δουλειά του εκεί είναι που του έδωσε το «διαβατήριο» για κάτι άλλο.

Ο Χάου της Μπόρνμουθ και οι παλιοί γνώριμοι στη Νιούκαστλ

Για πρώτη φορά κοούτσαρε τα «κεράσια» σε αρκετά μικρή ηλικία. Πήγε τον Δεκέμβριο του 2008 και έφυγε τον Ιανουάριο του 2011 για να συνεχίσει στην Μπέρνλι. Από εκείνη αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2012 για να γυρίσει στην Μπόρνμουθ. Στο δεύτερο πέρασμά του έκατσε στον πάγκο της σε 355 ματς.

Την πήρε στη League One, την έφτασε στην Premier League. Η άνοδός (σ.σ. ως πρωταθλήτρια προσπερνώντας την τελευταία αγωνιστική τη Γουότφορντ) της και κυρίως η παραμονή της μετά ήταν ένα μικρό θαύμα για μία ομάδα που δεν ξόδευε τόσα χρήματα και είχε ένα πολύ μικρό γήπεδο.

Με τον Χάου στον πάγκο η Μπόρνμουθ τερμάτισε 16η την πρώτη της στην Premier League. Στη συνέχεια κοίταξε και ψιλότερα. Τη μία ένατη, την άλλη 12η βγήκε. Τελικά υποβιβάστηκε στην 5η της χρονιά και αφού είχαν γίνει πολλά. Κομβικοί παίκτες τραυματίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είχαμε και το περιβόητο ghost goal της Άστον Βίλα στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι «χωριάτες» τελικά σώθηκαν παίρνοντας έναν βαθμό παραπάνω από την Μπόρνμουθ.

Ο Χάου τον Αύγουστο του 2020 έφυγε από τα «κεράσια» έχοντας κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Το όνομά του είχε ακουστεί κάποια στιγμή ακόμη και για την Τότεναμ, ενώ τον Μάιο του 2021 απέρριψε τη Σέλτικ. Θεωρείται αρκετά εξελίξιμος, δουλεύει με νέους παίκτες, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και στη Νιούκαστλ θα βρει και παλιούς γνώριμους. Κάλουμ Γουίλσον, Ματ Ρίτσι και Ράιαν Φρέιζερ είχαν κάνει πολύ καλές σεζόν υπό τις οδηγίες του. Αν μη τι άλλο είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή και μία μεγάλη ευκαιρία για τον Χάου, καθώς σώζοντας τους «μάγκπις», θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να χτίσει την ομάδα όπως θέλει. Λεφτά, άλλωστε, υπάρχουν.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα