Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2: Ήττα – σοκ με γκολ του Χάουγκε στο φινάλε (vids)

Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2: Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ, πέφτοντας πάνω στο τείχος που ύψωσε ο Κέβιν Τραπ, για την 4η αγωνιστική του Europa League, αλλά και σε γκολ, που δέχθηκε στις καθυστερήσεις από τον Χάουγκε.

Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2: Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 12′ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ

στην ιστορία των Πειραιωτών στην Ευρώπη. Η Άιντραχτ ισοφάρισε στο 17′ με τον Κάμαντα. Ενώ ο Τραπ στο 36′ και το 39′ έκανε δύο τρομερές επεμβάσεις που αποδείχθηκαν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα.

Θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη στον Μπάρκοκ στο 32′ στην φάση με τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά το VAR είχε χαλάσει και δεν βοήθησε. Για να έρθει ο Χάουγκε στις καθυστερήσεις να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2: Αποτέλεσμα που δίνει την πρώτη θέση στην Άιντραχτ στον 4ο όμιλο. Και ο Ολυμπιακός έμεινε με τους 6 βαθμούς στην δεύτερη θέση, την οποία πλέον πρέπει να διατηρήσει. Κι έτσι θα οδηγηθεί σε μπαράζ με κάποια ομάδα από αυτές που θα έρθουν στο από το Champions League, με έπαθλο την πρόκριση στους 16 του Europa League.

Η τακτική των Μαρτίνς, Γκλάσνερ

Τακτικά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη. Εμπιστεύτηκε το 4-2-3-1 και επανέφερε τον Ονιεκούρου στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα ο Ελ Αραμπί κέρδισε σε αυτή την άτυπη κόντρα με τον Τικίνιο, στην επίθεση. Επίσης ο Μπα πήρε την θέση του τιμωρημένου Σισέ στο κέντρο της άμυνας.

Στην αντίπερα όχθη ο Όλιβερ Γκλάσνερ, είχε εκτός τον Φίλιπ Κόστιτς αλλά και τον Πασιένσια. Πήγε σε σχήμα 3-4-1-2. Οι Λάμερς, Μπορέ ήταν το δίδυμο της επίθεσης. Και ο Μπάρκοκ ήταν ουσιαστικά αυτός που βρέθηκε στην πλευρά που παίζει ο Κόστιτς.

Έγραψε ιστορία ο Ελ Αραμπί

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό με τους Πειραιώτες να πιέζουν ψηλά για να βρουν διαδρόμους και να σκοράρουν. Κι έτσι στο 12′ ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-0 κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Η ασίστ ήταν του εξαιρετικού Ονιεκούρου, που ξέφυγε σαν σφαίρα από τα αριστερά.

Απάντησε γρήγορα ο Κάμαντα

Η Άιντραχτ όμως είχε γρήγορη απάντηση που έκοψε κάπως τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Στο 17′ ο Μπορέ βρήκε τον Κάμαντα στην πλάτη του Μπα, εκείνος πλάσαρε τον Βατσλίκ και με την βοήθεια του δοκαριού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το γκολ ήταν κάτι που ο Ολυμπιακός έπρεπε να αποφύγει, καθώς τον επηρέασε σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Γιατί θα ήταν αυτό που θα πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα.

Το σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ και η συγγνώμη

Σα να μην έφτανε αυτό στο 32′ ο Μπάρκοκ έκανε σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ, χτυπώντας τον στον αστράγαλο. Ο διαιτητής Κουλμπάκοφ έδειξε μόνο κίτρινη αντί για κόκκινη. Στο ημίχρονο έγινε γνωστό πως το VAR δεν λειτούργησε για ένα 20λεπτο χάνοντας την φάση και το τιμ της διαιτησίας της UEFA ζήτησε συγγνώμη.

Μεγάλες ευκαιρίες από Μασούρα, Καμαρά

Ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο ματς μετά από αυτό και στο 36′ ο Ονιεκούρου ξεκίνησε αντεπίθεση. Βρήκε τον Ελ Αραμπί, εκείνος με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Τραπ έκανε σωτήρια επέμβαση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαντί Καμαρά έκανε τρομερό σουτ και ο Τραπ έκανε νέα σωτήρια επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιέζοντας και στο 57′ ο Ονιεκούρου έχασε μεγάλη ευκαιρία. Τον βρήκε ο Ελ Αραμπί στην μεγάλη περιοχή και προ του Τραπ έκανε σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Σοκ από τον Χάουγκε στις καθυστερήσεις

Τα λεπτά κυλούσαν και ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Αλλά στο 69′ ο Λίντστρομ έκανε δυνατό σουτ με τον Βατσλίκ να αποκρούει. Όσο οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τους διαδρόμους που ήθελαν, τόσο το άγχος μεγάλωνε. Και το… κακό έγινε στο 90’+2 με τον Χάουγκε να σκοράρει με πλασέ. Για να πάρει μια νίκη η Άιντραχτ που σίγουρα, πέραν του σκόρερ, τα εύσημα πάνε και στον τερματοφύλακα Κέβιν Τραπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Ελ Αραμπί, 17′ Κάμαντα, 92′ Χάουγκε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32′ Μπάρκοκ, 68′ Γκλάσνερ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

MVP: Ο Κέβιν Τραπ έδειξε την κλάση του εκεί που χρειάστηκε. Στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε τις φάσεις των Μασούρα, Καμαρά και ήταν δύο σωτήριες και κομβικές αποκρούσεις κρατώντας την ισοπαλία για την ομάδα του. Διαφορετικά ο Ολυμπιακός θα ξέφευγε στο σκορ. Και παίρνει την θέση από τον Χάουγκε, που έβαλε το γκολ της νίκης. Γιατί αν δεν έκανε αυτές τις αποκρούσεις δεν θα είχε νόημα το γκολ που έβαλε!

UP: Ο Χένρι Ονιεκούρου έδειξε για πρώτη φορά τις εξαιρετικές του ικανότητες. Πολλά και εντυπωσιακά αυτά που έκανε ο Νιγηριανός που θα μπορούσε να σκοράρει για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικής εμφάνισης.

DOWN: Ο Ουσεϊνού Μπα ήταν αυτός που βρέθηκε στην φάση του πρώτου αλλά και του δεύτερου γκολ. Στην μία φάση έγινε μπαλιά στην πλάτη του και στην άλλη η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του, πριν πάει στον Χάουγκε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κούντε), Α. Καμαρά, Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83′ Τικίνιο).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε, Εντικά, Τούτα, Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Σο (82′ Ελσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Καμάντα, Τσάντλερ, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστρομ)

Αλέξανδρος Χρηστάκος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα