Μιχάλης Γκούσης: Η πολιτική έχει φτάσει σε ένα τέλμα – Πρώτο μου μέλημα η Γυμναστική Ακαδημία

Ο Μιχάλης Γκούσης θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλευρό του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Τάσου Μπινίσκου.

Τι κάνει όμως ένα νέο άνθρωπο και νομικό, επιτυχημένο στο χώρο του, με δεκάδες πετυχημένα επαγγελματικά project να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Θεωρώ ότι η πολιτική έχει φτάσει σε ένα τέλμα, το οποίο βλέπουν καθημερινά και οι νέοι, οι οποίοι κλονίζονται σίγουρα και από την οικονομική κατάσταση. Βλέπουν μηνιαίως τα πάντα να αυξάνονται και οι μισθοί να μειώνονται», ανέφερε αρχικά στο Sportime ο Μιχάλης Γκούσης.

Έτσι, όπως συμπλήρωσε, πολλοί «από τους νέους θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική με σκοπό να φέρουν κάποιες καλύτερες μέρες, θα έλεγα, γιατί όλα αυτά σε επίπεδο μακροοικονομίας και μικροοικονομίας ξεκινούν από χαμηλά και ανεβαίνουν».

«Επομένως και οι νέοι, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, θεωρούν πως είναι μία κατάσταση που έχει τελματώσει την πολιτική των παλαιών πολιτικών. Ολοένα και περισσότεροι νέοι εισέρχονται στην πολιτική», ανέφερε.

Τι γίνεται όμως με τα εργαλεία που έχει στα χέρια του ένας νέος άνθρωπος για να πραγματοποιήσει τους στόχους του;

Μιχάλης Γκούσης: Η πολιτική έχει φτάσει σε ένα τέλμα – Πρώτο μου μέλημα η Γυμναστική Ακαδημία

«Το πρώτο και βασικότερο εργαλείο είναι τα χρήματα. Ο, τι και να σκεφτεί κάποιος για να υλοποιηθεί χρειάζονται χρήματα. Όμως χρήματα βλέπουμε πως έρχονται στους Δήμους και από αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα και από την περιφέρεια. Τώρα αν χάνονται στη διαδρομή και πόσα χάνονται είναι ένα επίσης εύλογο ερώτημα», σημείωσε αρχικά ο Μιχάλης Γκούσης.

«Ο Δήμαρχός μας, ο Τάσος Μπινίσκος, έχει φέρει αρκετά κονδύλια και προγράμματα στο Δήμο, μάλιστα το τελευταίο που υπέγραψε αφορούσε τα σχολεία, να αναβαθμιστούν όλα τα προαύλια. Έχουν αναβαθμιστεί τα σχολεία, έχουν γίνει ενεργειακά αυτόνομα κτήρια», συμπλήρωσε.

Ποια είναι όμως τα όνειρα του Μιχάλη Γκούση για το Δήμο Δάφνης Υμηττού;

«Εγώ τον ονειρεύομαι το Δήμο πλήρως λειτουργικό από κάθε άποψη. Πρέπει να έχουν όσα παιδιά επιθυμούν τη δυνατότητα να αθληθούν σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ένα στολίδι, τη Γυμναστική Ακαδημία, η οποία επί δεκαετίες βρίσκεται σε μία τραγική κατάσταση. Αν εκλεγώ αυτό θα είναι από τα πρώτα μου μελήματα να την ανακαινίσω», υπογράμμισε ο υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλευρό του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Τάσου Μπινίσκου.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γκούση, θα ήθελε να υπάρχουν σε όλο το Δήμο πεζοδρόμια «με επαρκή χώρο για να μπορούν να περπατάνε και οι άνθρωποι που έχουν κινητικά προβλήματα και με τα καροτσάκια οι μαμάδες». «Το ζω έχοντας δύο παιδάκια και όταν πρέπει να πάρω βόλτα με το καροτσάκι το παιδάκι μου αναγκάζομαι να βγω στο δρόμο γιατί δεν έχει επαρκή χώρο ένα πεζοδρόμιο», σημείωσε, μιλώντας στο Sportime.

Γιατί όμως να πάει να ψηφίσει κάποιος;

«Στο κομμάτι των δήμων, που είναι η μικροοικονομία της Ελλάδας, θεωρώ πως είναι καθήκον μας να ψηφίσουμε, γιατί η ψήφος είναι η δύναμη, η φωνή του κόσμου», είπε ο Μιχάλης Γκούσης.

«Ο πολίτης ας κάνει μία κίνηση. Ας μπει, να δει το πλάνο που έχει ο κάθε συνδυασμός και να δει πέντε, δέκα, 20 πρόσωπα, να διαβάσει τα βιογραφικά των παιδιών. Να ψηφίσει ανθρώπους αξιόλογους, οι οποίοι έχουν εργαστεί στη ζωή τους», ανέφερε.

«Εγώ μπορώ να αποδείξω το έργο μου, έχω εργαστεί από τα 15 που, είμαι 38 χρονών και έχω 21 χρόνια ένσημα», τόνισε ενώ υπογράμμισε πως παράλληλα έχει σπουδάσει οικονομικά και νομική. «Η ιστορία μου δείχνει το ποιόν μου. Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα. Δεν είμαι πολιτικός καριέρας. Ξεκίνησα από το τίποτα και θέλω να κάνω έργο» κατέληξε.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα