Νίκος Χαρδαλιάς: «Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε» είπε ο Μητσοτάκης για τον ατσαλάκωτο «Nick Hard» που έβλεπε τις καταστροφές να περνούν

Νίκος Χαρδαλιάς: Στο πλευρό του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας (2/10), πραγματοποιώντας περιοδεία για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει με κάθε τρόπο ότι αντιμετωπίζει (και) τον θεσμό

του Περιφερειάρχη ως κυβερνητικό «δεκανίκι» και προέκταση της εξουσίας του. Ακόμα και ο διαχρονικά «γαλάζιος» Γιώργος Πατούλης παραήταν… «ανεξάρτητος» για τα δεδομένα του πρωθυπουργού και έτσι έχασε το «χρίσμα» της ΝΔ για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής με πρόσχημα ένα… ζεϊμπέκικο, για να αντικατασταθεί από έναν «κολαούζο» του Μητσοτακικού περιβάλλοντος, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας όλη την κυβερνητική «βιομηχανία» προβολής στις υπηρεσίες του, διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής ως ένας απόλυτα ελεγχόμενος «κομματάρχης» και αντιπρόσωπος της κεντρικής εξουσίας που εκπορεύεται από το Μαξίμου.

Βλέποντας πλάι – πλάι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Χαρδαλιά στις γειτονιές του Βύρωνα, δεν μπορεί παρά να έρθει στο νου η έκφραση: «το δίδυμο της καταστροφής». Το τραγικό φιάσκο της διαχείρισης της πανδημίας και οι φυσικές καταστροφές που ρήμαξαν τη χώρα τα τελευταία 4μισι χρόνια συνοδεύουν το βιογραφικό των δύο πολιτικών αντρών και τους βρίσκουν «συνοδοιπόρους» στην καταστροφή.

«Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε…»

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Χαρδαλιά, ενός από τους πιο αποτυχημένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που πέρασαν από τη «γαλάζια» παράταξη. Βέβαια με την έως τώρα πορεία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι δεν υπολογίζει τις αποτυχίες ενός «γαλάζιου» στελέχους, άλλα την αφοσίωση που έχει αυτό το στέλεχος προς τον πρωθυπουργό. Και σε αυτόν τον τομέα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι… ασύγκριτος.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων σε πολίτες του Βύρωνα:

«Στην πολιτική πρέπει να μην φοβόμαστε την ευθύνη. Έχει δίκιο ο Νίκος όταν το τονίζει αυτό. Να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε».

Προς το παρόν αυτοί που «γρατζουνίζονται, ματώνουν και λασπώνονται», είναι οι Έλληνες πολίτες που πότε σε δυστυχήματα όπως στα Τέμπη, πότε σε φωτιές και πότε σε πλημμύρες, χάνουν τις ζωές τους ή τις περιουσίες τους. Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί περιορίζουν την «τριβή» τους με τις δυσκολίες, στο να… σηκώνουν τα μανίκια και να έχουν γένι τριών ημερών μπροστά στις κάμερες. 

Τόσο… ατρόμητος είναι μπροστά στις ευθύνες ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ως Δήμαρχος Βύρωνα έχει στο βιογραφικό του 2 καταδίκες για ρύπανση του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας δασική έκταση ως «σκουπιδότοπο» των εργολάβων και αγνοώντας διαμαρτυρίες και μηνύσεις κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν μια αναδασωτέα περιοχή να μετατρέπεται σε χωματερή για μπάζα, με τις ευλογίες του κ. Χαρδαλιά.

Νίκος Χαρδαλιάς – Εξπέρ στις καταστροφές, τις παρατυπίες και τις γκάφες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε παρακάτω:

«Για σκεφτείτε, παραδείγματος χάρη, αν δεν είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική προστασία από μέσα και την έχει υπηρετήσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αύριο με την Περιφέρεια Αττικής στο καινούριο μας σχέδιο για την πολιτική προστασία.

Ο Νίκος το έχει αποδείξει αυτό. Το έχει αποδείξει ως Δήμαρχος, το έχει αποδείξει στον Υμηττό, το έχει αποδείξει ως Υφυπουργός, το έχει αποδείξει στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας -διότι πρέπει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο αποτελεσματικά στα επίπεδα της πολιτική προστασίας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, χρειαζόμαστε για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα».

Το τι έχει… αποδείξει ο Νίκος Χαρδαλιάς σε τοπικό επίπεδο ως Δήμαρχος, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, όχι μόνο με τις «πράσινες» καταδίκες που έχει εις βάρος του, άλλα και με ιστορικό οικονομικών ατασθαλιών. Το 2013, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων είχε επιβάλλει στον κ. Χαρδαλιά πρόστιμο 63.423 ευρώ για παρατυπίες στα οικονομικά των δημοτικών εκλογών του 2010 και συγκεκριμένα για παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το τι έχει… αποδείξει ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και μετέπειτα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς το βίωσε ως εφιάλτη ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Απολυταρχικά lockdown, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, μετακινήσεις με SMS και… χιλιομετρικές αποστάσεις, αντιεπιστημονικά μέτρα και αλλοπρόσαλλες πολιτικές που τελικά έφεραν τη χώρα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Όταν καιγόταν το Τατόι και η Βαρυμπόμπη με 2 μποφόρ (σύμφωνα με το meteo), ο Νίκος Χαρδαλιάς τα έκανε…6 για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του. Η βόρεια Εύβοια που κατακάηκε, με τη φωτιά να κάνει βόλτα από θάλασσα σε θάλασσα, γνώρισε και εκείνη το «όραμα» του Νίκου Χαρδαλιά. Στην κακοκαιρία «Μήδεια» του Φλεβάρη του 2021 είχαμε 3 νεκρούς και το 112 δεν είχε ενεργοποιηθεί καν από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, του οποίου επικεφαλής ήταν ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά την… αποτελεσματικότητά του ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτή μας την έδειξε με το «καλημέρα» ο «Nick Hard» όταν φωτογραφήθηκε με απόρρητο στρατιωτικό χάρτη, χάριν ενός επικοινωνιακού σόου.

«Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε», λέει σήμερα ο πρωθυπουργός, αγνοώντας την καταστροφή που έχει αφήσει πίσω του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης εννοεί ότι ο ίδιος χρειάζεται έναν τέτοιον άνθρωπο στην θέση της Περιφέρειας Αττικής, που να λειτουργεί ως «τροχονόμος» της καταστροφής και να κάνει την Περιφέρεια ένα ακόμα κυβερνητικό «υπουργείο» στις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα