Λούκα Γιόβιτς: Κυνηγώντας το «χρυσό» λαυράκι

Τι κι αν βρισκόμαστε κατά μεσής της άνοιξης; Ο νους των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ «τρέχει» ήδη στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Το πρώτο όνομα που στριφογυρίζει φυσικά στις διάφορες λίστες είναι αυτό του Λούκα Γιόβιτς.

Μόλις 21 ετών και με τις επιδόσεις του ο νεαρός Σέρβος έχει κατορθώσει όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη να «σφάζεται» στα πόδια του.

Ένα ποδοσφαιρικό «διαμάντι», το οποίο ουσιαστικά συστήθηκε την περσινή σεζόν στο ευρύ κοινό, όταν έδωσε μια πρώτη γεύση των ικανοτήτων με τη φανέλα της Άιντραχτ

Φρανκφούρτης.

Φέτος, με πλήρη πρωταγωνιστικό ρόλο, ο νεαρός επιθετικός έχει κάνει όλα τα μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου να στρέψουν το κεφάλι τους πάνω του. Με 22 γκολ σε 35 εμφανίσεις και το κοντέρ να συνεχίσει να «γράψει», ο Γιόβιτς οδηγεί τους «αετούς» στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στην Μπουντεσλίγκα στοχεύει στην πρώτη τετράδα. Έχοντας πλέον αποκτήσει την αμέριστη προσοχή όλων, το κυνήγι για το «χρυσό» ποδοσφαιρικό «λαυράκι» έχειε ξεκινήσει.

Καταλανικό προβάδισμα

Η ομάδα που πρώτη ασχολήθηκε με την υπόθεση του Γιόβιτς φέτος ήταν η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα», σε συνέχεια της απόκτησης του Φράνκι Ντε Γιονγκ από τον Άγιαξ, θέλουν να συνεχίσουν το… παιδομάζωμα και να σχηματίσουν μια απίθανη τριπλέτα με Μέσι, Σουάρες και τον 21χρονο Σέρβο. Το προβάδισμα το διατηρούν οι Καταλανοί, αλλά φυσικά δεν «παίζουν» μόνοι τους.

Η νέα κρούση

Σε μεταγραφικό «μαρκάρισμα», που να εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα γίνεται να λείπει η Ρεάλ Μαδρίτης; Οι «μερένγκες», αναζητούν την αναμόρφωση στο ρόστερ τους την επόμενη χρονιά και έναν πρωταγωνιστή στη γραμμή κρούσης. Γι’αυτό και την περασμένη Πέμπτη, οι Μαδριλένοι ήρθαν σε επαφή με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Φαλί Ραμαντάνι, για να ρωτήσουν τι ισχύει με την περίπτωση του Γιόβιτς, χωρίς όμως να μπορέσουν να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες. Βέβαια, οι «blancos» δεν θα παρατήσουν τις προσπάθειες και θα επανέλθουν.

Ο παράγοντας Κόβατς

Ήταν ο προπονητής που έδωσε στον Γιόβιτς την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του και δεν τον απογοήτευσε. Ο Νίκο Κόβατς μπορεί να βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο Μόναχο, αλλά παρακολουθεί στενά τον Σέρβο, τον οποίο με αφορμή την… αλλαγή φρουράς Ρόμπεν- Ριμπερί, ψάχνει τον νέο σταρ του «Αλιάντς Αρένα». Το διαπραγματευτικό του χαρτί φυσικά είναι ο ισχυρός δεσμός που διατηρούν οι δυο τους και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να αρκέσει- μαζί με το κατάλληλο οικονομικό αντάλλαγμα- για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν.

Ο δανεισμός, η ρήτρα και η υπομονή

Αναφορικά με το καθεστώς απόκτησής του, ο Γιόβιτς βρίσκεται στην Άιντραχτ ως δανεικός από την Μπενφίκα. Οι Γερμανοί μόνο τρελοί θα ήταν για να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς των 8 εκατ. ευρώ που διατηρούν το προσεχές καλοκαίρι. Εν συνεχεία, οι Λουζιτανοί θα διατηρήσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20% και άπαντες θα περιμένουν τις προσφορές που θα γίνει στον παίκτη από τα μεγάλα κλαμπ. Η ζήτηση, όπως και η χρηματιστηριακή του αξία αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς, όσο συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Αυτή τη στιγμή, το ποσό απόκτησής του έχει ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο ίδιος πάντως, όσο και το περιβάλλον του δεν… βιάζονται, μιας και γνωρίζουν πως αυτή η κίνηση, πέρα από πολλά εκατομμύρια ευρώ θα αποτελέσει απόφαση-κλειδί για την καριέρα του Γιόβιτς. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που ξεκίνησε με τα απολύτως βασικά από τον Ερυθρό Αστέρα και τείνει να γίνει ο νέος απόλυτος σταρ της Ευρώπης…

The post Λούκα Γιόβιτς: Κυνηγώντας το «χρυσό» λαυράκι appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα