Λουτσέσκου: Επιστρέφει στα Πηγάδια σαν… πρωταθλητής!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Ξάνθη σαν αντίπαλος προπονητής απέναντι σε μία ομάδα, με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αυριανή αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη για τον Ρουμάνο τεχνικό αφού θα βρεθεί στο γήπεδο, που πέρασε τρεις ολόκληρες σεζόν, αυτή τη φορά σε μία αγωνιστική περίοδο, που κατακτά το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

Το ματς στα Πηγάδια θα έχει το χαρακτήρα «γιορτής» για την ομάδα της

Θεσσαλονίκης αφού περίπου 5.000 οπαδοί των φιλοξενούμενων αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην έδρα της Ξάνθης, πέντε… στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ενώ ο Δικέφαλος έχει «αγκαλιάσει» τον τίτλο.

Σαν αντίπαλος του Δικεφάλου ο Λουτσέσκου είχε αρκετά προβλήματα λόγω του έντονου χαρακτήρα του και δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος ειδικά όταν η ομάδα του έπαιζε στην Τούμπα. Στην Ξάνθη ο Ρουμάνος αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας και δέθηκε με την πόλη στην τριετία, που βρέθηκε στο τιμόνι του τοπικού συλλόγου.

Εκεί, συνεργάστηκε με παίκτες όπως ο Γιουνές, με τον οποίο διατηρεί επαφή και σήμερα ενώ έχει εξαιρετικές σχέσεις και με ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται ακόμη στους Ακρίτες, όπως ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Στον πάγκο των Ακριτών ο 50χρονος τεχνικός έκατσε 107 φορές, μετρώντας 37 νίκες, 36 ισοπαλίες και 34 ήττες και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ και αντικαθιστώντας τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Εκτόξευσε την καριέρα του κι επιστρέφει

Στις 11 Αυγούστου του 2011 ο Ρουμάνος προπονητής υπέγραψε στον Δικέφαλο και έκτοτε «εκτόξευσε» την προπονητική καριέρα του με δύο σεζόν, που θα τις θυμάται για πάντα.

Σε 85 αγώνες στον πάγκο των Θεσσαλονικέων έχει καταγράψει 62 νίκες, δέκα ισοπαλίες και 13 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος με τον Δικέφαλο και φέτος έχει την ευκαιρία να γίνει ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας εάν πανηγυρίσει το νταμπλ.

Η κορυφαία επίδοση, όμως για τον τον ίδιο είναι το αήττητο, που «τρέχουν» οι «ασπρόμαυροι» στη φετινή Super League με 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες λίγο πριν την ολοκλήρωση της ελληνικής λίγκας. Πέρσι, ο Λουτσέσκου αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Ξάνθη ως αντίπαλος όταν στις 2 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ πέρασε με το άνετο 3-0 από τα Πηγάδια σε μία αναμέτρηση, που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και με την παρουσία εκατοντάδων φίλων των Θεσσαλονικέων.

Μέχρι τώρα σαν προπονητής του Δικεφάλου ο Λουτσέσκου έχει κερδίσει τρεις φορές την Ξάνθη και αύριο στοχεύει να πάρει το τέταρτο διαδοχικό τρίποντο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Έτσι, ο 50χρονος προπονητής επιστρέφει στα Πηγάδια σε μία ιδιαίτερη μέρα για εκείνον, τη στιγμή, που ο ΠΑΟΚ έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με το αήττητο και φυσικά το τρίτο διαδοχικό κύπελλο.

The post Λουτσέσκου: Επιστρέφει στα Πηγάδια σαν… πρωταθλητής! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα