Λαμία – Παναιτωλικός 1-0: «Μίλησε» ξανά ο Καρλίτος – Πιο κοντά στην απόλυση ο Σούρερ

Η μία είχε τον τρόπο της και ήξερε πώς να το κάνει. Ο άλλος απλά δεν μπορεί και κάπως έτσι γράφτηκε το Λαμία – Παναιτωλικός 1-0.

Το πολύ γρήγορο γκολ του Καρλίτος απλοποίησε τα πάντα για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ήταν εμφανές πως είχαν το πλάνο τους παρά το όποιο άγχος και πως πέταξαν κάποιες ευκαιρίες για να πάρουν πιο εύκολα το τρίποντο κυρίως λόγω της εικόνας του πρώτου μέρους.

Για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός δεν μπήκε στο γήπεδο. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά

το γκολ δεν ήρθε. Εμφανές ότι έχει «κολλήματα» με κάποιους παίκτες ο Γκαμπριέλ Σούρερ με τις επιλογές να μην τον δικαιώνουν.

Μεγάλη η πίεση για εκείνον. Σε αντίθεση με τη Λαμία η δική του ομάδα έχει ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν υπάρχει διακοπή για τους Αγρινιώτες. Σε μία βδομάδα θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στην Opap Arena. Με τέτοια εικόνα, βέβαια, δεν θα είναι απλό να πάρουν κάτι.

Το μεγάλο ερωτηματικό ξεκάθαρα, πάντως, είναι το τι θα αποφασίσουν οι διοικούντες για τον Σούρερ. Δεν πείθει πως μπορεί να το γυρίσει ο Αργεντινός. Παρουσιάζει μία αδιάβαστη ομάδα στα πρώτα ημίχρονα και η διαχείριση του ρόστερ του δεν είναι η ενδεδειγμένη. Τέλος, η νίκη εξακολουθεί να αγνοείται.

Το ματς

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η Λαμία, η οποία ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Μόλις στο 7′ ο Λόνγκο έβγαλε τη σέντρα και ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Φθιωτών στο ξεκίνημα της σεζόν, έκανε και πάλι τη διαφορά εκθέτοντας στη φάση του γκολ τον αργό στις αντιδράσεις του Μαλή.

Το γκολ έδωσε εύλογα ψυχολογία στους γηπεδούχους. Μέχρι να συνέλθει ο Παναιτωλικός, θα μπορούσε να έχει τελειώσει και το παιχνίδι. Μία σημαντική ευκαιρία έχασε ο Τσιλούλης από πάσα του Καρλίτος και στη συνέχεια είχαν κάποιες ακόμη προϋποθέσεις για να βγάλουν καλές αντεπιθέσεις οι «κυανόλευκοι».

Σταδιακά ο Παναιτωλικός άρχισε να βρίσκει πατήματα. Ήταν, όμως, υπερβολικά φλύαρος. Είχε την κατοχή της μπάλας και δεν ήξερε τι να την κάνει. Δεν υπήρχε ο παίκτης που θα πάρει μία προσπάθεια πάνω του ή θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με μία κάθετη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ζοάο Πέδρο να απειλεί και στο 51′ ο Καρέλης έχασε αυτό που δεν χάνεται επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι σε καλή κατάσταση! Θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει εκεί ο Παναιτωλικός και το ότι δεν το έκανε, του κόστισε.

Οι Αγρινιώτες, που είχαν μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πάγωσαν για λίγο και όταν συνήλθαν, πίεσαν όσο μπορούσαν. Η Λαμία έδειξε αγχωμένη. Δεν κρατούσε μπάλα, δεν ροκάνιζε έξυπνα τον χρόνο με αποτέλεσμα να βάλει δύσκολα στον εαυτό της μόνη της.

Ακόμη και έτσι άντεξε. Έμεινε όρθια όσο χρειάστηκε και στο 87′ είχε διπλή ευκαιρία για το 2-0 με τους Αμαράλ και Ακούνια. Στο φινάλε αυτό που μετρά είναι το τρίποντο και το πήρε γιατί ήταν και πιο σοβαρή και πιο ουσιαστική.

Λαμία – Παναιτωλικός 1-0

Σκόρερ: 7′ Καρλίτος

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Σαντάντα, Νούνιες (60’ Αμαράλ), Σλίβκα (88’ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (61’ Τόσιτς), Λόνγκο (61’ Ακούνια), Καρλίτος (79’ Στάνκο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Μαλής, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε (70’ Ξενιτίδης), Τορεχόν (90’+3 Μαυρίας), Πέρες (86’ Ντίας), Ντίας, Μπαλντασάρα (70’ Χουάνπι), Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο, Καρέλης.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα