Διαιτησία: Αυτή είναι η θέση της ΚΕΔ για το (ακυρωθέν) γκολ του Ατρομήτου στο ματς με την ΑΕΚ!

Διαιτησία: Η ΚΕΔ δεν είπε ποτέ οτι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στο ΑΕΚ – Ατρόμητος. Λάθος η διαδικασία, αλλά δύσκολο να διαγνωστεί αν τελικά ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ!

Η ΚΕΔ προχώρησε σε αλλαγή των Παπαπέτρου και Μωυσιάδη ενόψει των αναμετρήσεων της 7ης αγωνιστικής. Αμφότεροι ως VAR και AVAR στο ΑΕΚ

– Ατρόμητος ακολούθησαν λάθος διαδικασία.

Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου που είναι κοντά στον Στάνκοβιτς, είναι μεν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν κάνει παράβαση, αφού δεν φαίνεται να επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Βάσει πρωτοκόλλου, για θέματα επηρεασμού, το on field review είναι απαραίτητο. Εφόσον οι γραμμές μπήκαν στον συγκεκριμενο ποδοσφαιριστή, έπρεπε να δει την φάση ο Παπαδόπουλος και να αποφασίσει ο ίδιος αν προκύπτει επηρεασμός στη φάση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΚΕΔ προχώρησε στην αντικατάσταση τους. Λόγω λάθους στην διαδικασία.

Η ΚΕΔ που εξέτασε ενδελεχώς τη φάση, δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα (δεν μπορούν να μπουν γραμμές εξαιτίας της θέσης των ποδοσφαιριστών) αν εν τέλει ο σκόρερ είναι ακάλυπτος, κάτι που μπορεί και να συμβαίνει.

Η Επιτροπή Διαιτησίας δεν άφησαν εκτός Παπαπέτρου, Μωυσιάδη επειδή ακύρωσαν καθαρό γκολ του Ατρομήτου, αφού κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Δεν υπάρχει κανενα ριπλέι που να επιβεβαιώνει οτι το τέρμα ήταν κανονικό. Πιθανότατα και το γκολ να μην ήταν έγκυρο. Αν οι γραμμές είχαν μπει στον σκόρερ, δεν θα προέκυπτε καμία αλλαγή στους ορισμούς.

Η αλλαγή έχει να κάνει με την διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε βάσει πρωτοκόλλου και όχι επειδή δεν μέτρησε το γκολ των φιλοξενούμενων.

Για πιθανό χέρι του Ζίνι, το Sportime αποκάλυψε οτι τόσο η Επιτροπή όσο και ο παρατηρητής δεν διαπίστωσαν παράβαση. Σωστά δεν άλλαξε την απόφαση του Παπαδόπουλου για πέναλτι στον Μάνταλο, ο Παπαπέτρου.

Διαιτησία: Το ΑΕΚ – Ατρόμητος και το Τότεναμ – Λίβερπουλ!

Στην Ελλάδα για μια φάση που τελικά ουδείς μπορεί επίσημα να πει με βεβαιότητα αν το γκολ στο ΑΕΚ – Ατρόμητος ήταν κανονικό ή όχι, στην Αγγλία και στο Τότεναμ – Λίβερπουλ, η διαιτησία το τερμάτισε. Σε ένα από τα πλέον προηγμένα πρωταθληματα της Ευρώπης, από το οποίο η Super League θα ήθελε να έχει διαιτητές της στα ντέρμπι των «μεγάλων».

Στο Τότεναμ – Λίβερπουλ οι γραμμές στο γκολ του Ντίας μπήκαν σωστά. Το γκολ ήταν έγκυρο, αλλά δεν μέτρησε ποτέ! Εκεί το λάθος ήταν στην επικοινωνία διαιτητή και VAR. Ο διεθνής Video Assistant Referee Darren England, νομίζοντας οτι το γκολ είχε μετρήσει αρχικά, μετά τον έλεγχο ενημέρωσε την διαιτητική ομάδα οτι «ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, σωστή η απόφαση»!

Όταν κατάλαβε οτι το γκολ είχε ακυρωθεί σε real time από βοηθο και διαιτητή, το παιχνίδι είχε επαναρχίσει και δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει για να διορθώσει το λάθος!

Προφανώς και πρόκειται για ένα διαιτητικό λάθος το οποίο καθιστά αλλοίωση αποτελέσματος, εν αντιθέσει με την φάση στο ΑΕΚ – Ατρόμητος που ακομα και για την ΚΕΔ δεν υπάρχει σαφές πλάνο που να δείχνει οτι το γκολ ήταν καθαρό.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα