Κώστας Μπακογιάννης: Το πάθημα του Μεγάλου Περιπάτου ΔΕΝ του έγινε μάθημα και τώρα «τρέχει» – Παίζεται ανατροπή στον δήμο Αθηναίων

Μερικές φορές από τα σαρδάμ των πολιτικών, βγαίνουν στην επιφάνεια οι μεγαλύτερες αλήθειες. Αφού έχουν κυριαρχήσει τα επικοινωνιακά… «φούμαρα» που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, οι αλήθειες έφτασαν να ειπώνονται μόνο κατά… λάθος. Ένα σαρδάμ που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια του debate με τον Χάρη Δούκα, έγινε viral στο διαδίκτυο.

Τι είπε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων εκεί; Εκτοξεύοντας διάφορα εντυπωσιακά νούμερα για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της Πανεπιστημίου (μετά το φιάσκο του Μεγάλου

Περιπάτου), πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Πρώτον, πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι εμείς έχουμε καταλάβει το λάθος μας και δεύτερον -που είναι πάρα πολύ σημαντικό- ότι θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι το πάθημα ΔΕΝ θα γίνει μάθημα».

Και πόσο δίκιο είχε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όντως δεν φαίνεται να του έγινε μάθημα η αγανάκτηση των Αθηναίων για την ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν για 3 ολόκληρα χρόνια με το αποτυχημένο project του Μεγάλου Περιπάτου, άλλα και με την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και την κακοδιαχείριση της πόλης γενικότερα.

Το πάθημα δεν ήταν για τον Κώστα Μπακογιάννη, άλλα για τους δημότες της Αθήνας που είδαν την τελευταία τετραετία την πόλη να χάνει ακόμα περισσότερο την ταυτότητά της, να μαστίζεται από την εγκληματικότητα και να γίνεται η «παιδική χαρά» των εργολάβων που «έραβαν» και «ξήλωναν» περιοχές της Αθήνας, σε ένα όργιο κατασπατάλησης πόρων.

Και αυτή η αγανάκτηση των δημοτών φαίνεται να δημιουργεί πιθανότητες για μια εντυπωσιακή ανατροπή στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως αντίδραση στην αλαζονεία του Κώστα Μπακογιάννη που ως τώρα θεωρούσε ότι θα κερδίσει τον Δήμο στο «ρελαντί». Η τεράστια αποχή στον πρώτο γύρο για τη μάχη του Δήμου Αθηναίων που έφτασε κοντά στο 70%, αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια για εκπλήξεις.

Ανατροπή στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 στην Αθήνα «βλέπει» η δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls για λογαριασμό του καναλιού Kontra, σύμφωνα με την οποία ο Χάρης Δούκας προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο την Κυριακή», το 52,8% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» τον Χάρη Δούκα, ενώ το τον Κώστα Μπακογιάννη απάντησε το 37,9%.

Επομένως, φαίνεται ότι οι μετατοπίσεις των ψηφοφόρων μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου δημιουργούν μια δυναμική που μπορεί να επιφέρει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τον Κώστα Μπακογιάννη. Είναι αυτονόητο ότι αν χαθεί ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να επισκεφθεί τον ανιψιό του – κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή – για να συμπαρασταθεί στον προεκλογικό του αγώνα, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε αναμιχθεί καθόλου στη μάχη των Αθηνών, αφού και οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Κώστα Μπακογιάννη δεν είναι και οι… καλύτερες.

Το σίγουρο είναι ότι εάν υπάρξει κλίμα συσπείρωσης υπέρ του Χάρη Δούκα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για τον Κώστα Μπακογιάννη, αφού αυτή η τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων που απείχαν, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί έστω και μερικώς, θα δώσει σίγουρα περισσότερους ψήφους διαμαρτυρίας κατά του νυν Δημάρχου, παρά ψήφους υπέρ του.

Μένει να δούμε αν ο Μεγάλος Περίπατος του Κώστα Μπακογιάννη θα γίνει τελικά και η κύρια αιτία να κάνει «περίπατο» ήττας προς την έξοδο…

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα