Κλωναρίδης: Τα καλοκαίρια του… πάνε!

15:40 6/8/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι απαιτητικός προπονητής. Έχει ανεβάσει τον πήχη στην ΑΕΚ και ζητά το κάτι παραπάνω. Μέχρι σήμερα στον 1,5 μήνα προετοιμασίας της Ένωσης ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έχει καταφέρει να «κερδίσει» τον προπονητή του.

Βελτιωμένος σε πολλούς τομείς, πιο ώριμος στο παιχνίδι του και πιο δυνατός από ποτέ στα 27 του πια. Κάπως έτσι παρά την παρουσία του Νέλσον Ολιβέιρα και του Μάρκο Λιβάια, ο «Κλώνα» τούτη την στιγμή έχει περισσότερες πιθανότητες

να ξεκινήσει βασικός την Πέμπτη (8/7) κόντρα στην Κραϊόβα στην Ρουμανία για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Ο Πορτογάλος φορ είναι ανέτοιμος να ξεκινήσει από την αρχή, ενώ ο Κροάτης έχασε έδαφος με το ταξίδι του στην πατρίδα του από πλευράς προπονήσεων και ετοιμότητας. Έτσι ο Καρντόσο όπως έδειξε και στο φιλικό πρόβα τζενεράλε με την Μπασακσεχίρ προσανατολίζεται να έχει βασικό τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Λιβάια δεν είναι στα καλύτερά του

Και η αλήθεια είναι ότι τα καλοκαίρια του πάνε… περισσότερο, σε σχέση με την συνέχεια της σεζόν όπου συνήθως χάνει την σταθερότητα του και τον ρυθμό του. Μαζί και την θέση βασικού.

Κλωναρίδης: Μπήκε… βασικός το 2017

Επέστρεψε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017 και δύο σερί καλοκαίρια βρίσκεται στις βασικές επιλογές με καταλυτικό ρόλο σε σημαντικά ματς που έδωσαν προκρίσεις. Τον Ιούλιο του 2017 η ΑΕΚ δίνει τα ματς… βουνό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League. Εντός έδρας ήττα 0-2 στο ΟΑΚΑ με τον Κλωναρίδη στον πάγκο (μπήκε στο 59’ με το σκορ να έχει ήδη διαμορφωθεί) και τον Λιβάια βασικό, ενώ στην Ρωσία ξεκίνησε βασικός με τον Κροάτη στην ήττα με 1-0. Εκεί έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει στο 63’ με το σκορ στο 0-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Κρίστισιτς στη Ρουμανία

Τον αποκλεισμό ακολούθησαν τα διπλά ματς με την Μπριζ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Βασικός με τον Λιβάια (αποβλήθηκε ο Κροάτης) στο Βέλγιο στο πολύτιμο 0-0 και βασικός με καλή εμφάνιση στο 3-0 του ΟΑΚΑ. Είχε δοκάρι στο 5’ και ωραίο συνδυαστικό παιχνίδι με τους συμπαίκτες του όταν έβρισκαν χώρο. Έτσι η ΑΕΚ ήταν μετά από πολλά χρόνια σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Γκολ χρυσάφι εκτός Αθήνας

Το επόμενο καλοκαίρι η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει να περάσει δύο σκοπέλους για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Ο Κλωναρίδης έπαιξε βασικός και στα τέσσερα ματς με Σέλτικ και Βίντι με απολογισμό δύο γκολ που βοήθησαν την ομάδα του στην πρόκριση. Στο «Σέλτικ Παρκ» στο πρώτο λεπτό άγγιξε το γκολ και στο 44’ ισοφάρισε σε 1-1 με ωραίο κάθετη κίνηση και δυνατό σουτ. Αυτό το γκολ έδωσε… φτερά ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα όπου στο 6’ άφησε έξυπνα την μπάλα για τον επερχόμενο Γκάλο για το 1-0. Στο 9’ και στο 64’ πλησίασε στο να σκοράρει, αλλά η δουλειά είχε γίνει έστω και με άγχος στο τέλος (2-1) και η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τη Βίντι.

Στην Ουγγαρία στο 34’ ήταν στην κατάλληλη θέση, πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Μπακασέτα και άνοιξε το σκορ. Επτά λεπτά μετά είχε μια σπουδαία φάση σε τετ α τετ, ενώ και στο 51’ αστόχησε από καλή θέση. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έπρεπε να κρατήσει το υπέρ της 2-1. Στο 21’ είχε ένα σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ και στο επεισοδιακό φινάλε (1-1) η Ένωση είχε καταφέρει να πάρει ακόμη μια σημαντική πρόκριση. Ξανά με δικό του εκτός έδρας γκολ. Και ήταν ξανά στους ομίλους του Champions League. Εκεί όπου αργότερα στην κακή πορεία της ΑΕΚ σκόραρε τα δύο μοναδικά γκολ της απέναντι στην Μπενφίκα, ενώ θα μπορούσε η Ένωση να πάρει τη νίκη αν είχε πασάρει στον Γιακουμάκη που ήταν μόνος δίπλα του αντί να αστοχήσει στο ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Η ουσία είναι ότι ο Κλωναρίδης καταφέρνει και κάνει αισθητή την παρουσία του στα καλοκαιρινά ματς-φωτιά, με την ικανότητα του να κινείται ταχύτατα και έξυπνα στον χώρο. Ιδίως στα εκτός έδρας ματς που ο αντίπαλος δίνει χώρο. Και κάτι τέτοιο ίσως σκέφτεται και ο Μιγκέλ Καρντόσο για το αυριανό ματς με την Κραϊόβα στην Ρουμανία… Σε ένα ματς που το εκτός έδρας γκολ είναι πολύτιμο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Follow sportime.gr

The post Κλωναρίδης: Τα καλοκαίρια του… πάνε! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα