Ρόντγουελ: Το… άλλο με τον Τζακ, το ξέρετε;

14:45 6/8/2019 - Πηγή: Sportime

Πάμε πίσω. Πολύ πίσω. Στο 2006. Τότε, για τα ποδαράκια του δεκαεξάχρονου Τζακ Ρόντγουελ «σφάζονταν» παλικάρια. Η συμμετοχή με την ομάδα του σχολείου του σε ένα τουρνουά στο Βέλγιο, όπου κατά λάθος έπαιξε με παιδιά τέσσερα και πέντε χρόνια μεγαλύτερα του, το διαβατήριο της φήμης του.

Βλέπετε, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αναδείχτηκε και σε κορυφαίο! Γιουνάιτεντ και Σίτι, αμέσως, πολιορκούν τους γονείς  του. Το αποπειράθηκε και η Λίβερπουλ, αλλά έχοντας απορρίψει σε νωρίτερο

δοκιμαστικό τον πιτσιρικά, της κόστισε. Κερδισμένη, από το πουθενά, η Έβερτον.

Διαβάστε επίσης: Παρτίδα πόκερ για τον Τζακ Ρόντγουελ

Δώδεκα χρόνια αργότερα. Ιανουάριος 2018. Η υποβιβασμένη στην Τσάμπιονσιπ Σάντερλαντ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Κακό σπυρί ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της. Τον είχε αγοράσει έναντι 10 εκατ. λιρών από τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2014, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο έναντι 70.000 λιρών την εβδομάδα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Περίπου σε 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Τόσο πολύ μάλιστα τον πίστευαν οι «μαυρόγατες» που ήταν ο μόνος του ρόστερ, που στο συμβόλαιο του δεν προβλέπονταν αυτόματη μείωση αποδοχών σε περίπτωση υποβιβασμού.

Ζήσε το πιο καυτό καλοκαίρι της ζωής σου. Απόκτησε σήμερα το MINI που πάντα ήθελες με όφελος έως €5.000 και προνομιακό επιτόκιο 2,9%* με το πρόγραμμα ALL IN MINI στη Σπανός ΑΕ. Μην αργείς. Οι MINI HOT DAYS διαρκούν για λίγες ημέρες και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων**. Εσύ θα προλάβεις;

Αυτός ήρθε, η κουβέντα, αναγκαστικά, για αναπροσαρμογή συμβολαίου έγινε, αλλά ήταν αναποτελεσματική. Προκλητικό για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είχε βοηθήσει, δεν είχε ανταποκριθεί ούτε στις προσδοκίες ούτε στις… απολαβές του, έχοντας γίνει συνώνυμο του flop, του «παλτού» δηλαδή. «Θα προτιμούσα να προπονώ παιδιά. Δεν έχω ιδέα τι κάνει, δεν ξέρω που βρίσκεται, δεν υπάρχει για τον σύλλογο». Βαρύ. Ασήκωτο. Από την άλλη όμως, ο Τζακ Ρόντγουελ στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στη Σάντερλαντ εισέπραξε συνολικά 14 εκατ. ευρώ. Την τελευταία του χρονιά μόνο, είχε υπερδιπλάσιες απολαβές από το συνολικό μπάτζετ του συλλόγου. Και αυτά, παίζοντας μόλις 159 λεπτά, ενώ συνολικά 67 εμφανίσεις (οι 23 ως αλλαγή).

Τι λοιπόν μεσολάβησε σε αυτά τα δώδεκα χρόνια προκειμένου ένα παιδί-θαύμα να μετατραπεί σε ανέκδοτο, σε αποδιοπομπαίο τράγο; Η εξέλιξη του στην Εβερτον, απολύτως αναμενόμενη. Ντεμπουτάρει πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια, γρήγορα… προωθείται στο γήπεδο, αφού από την καρδιά της άμυνας «μετατίθεται» στο κέντρο. Τέσσερις σεζόν στα «ζαχαρωτά», συνεπής παρουσία στις «μικρές» εθνικές ομάδες, πείθουν τη Μάντσεστερ Σίτι και έναντι 17 εκατ. ευρώ γίνεται «πολίτης». Διαβατήριο για να πατήσει ως και την εθνική Αγγλίας, κάτι που όμως οφείλονταν περισσότερο στον… αυτόματο και στη φήμη που τον συνόδευε, παρά με τα όσα έκανε στο γήπεδο. Πολλοί τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να σταθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα προσόντα, όμως, δεν του λείπουν. Στο τέλος-τέλος, πόσοι είναι εύκολο να σταθούν στη Σίτι; Ετσι η αξία του διατηρείται και έτσι προκύπτει η Σάντερλαντ, που τελικά, εξελίχτηκε στην πλέον ζημιογόνο επιλογή της καριέρας του.

Πέρυσι, έβαλε νερό στο κρασί του, δέχτηκε μείωση αποδοχών και πήγε να παίξει έναν χρόνο στην Τσάμπιονσιπ και στην Μπλάκμπερν. Προφανώς αναζητούσε restart.  Υποκειμενικό αν το πέτυχε. Δεν έπαιξε ούτε στα μισά ματς της σεζόν, παρά ταύτα, ήταν από τις πιο γεμάτες της καριέρας του, παρότι ούτε στα «ρόδα» έλειψαν οι τραυματισμοί. Το γεγονός πως έχουμε πατήσει Αύγουστο, είναι ελεύθερος να υπογράψει από τον Ιανουάριο και ο μάνατζέρ του, πριν δύο εβδομάδες μόλις έκανε λόγο για προτάσεις από Αυστραλία και ΗΠΑ, χωρίς να έχει τίποτα απολύτως από την Αγγλία, ίσως να είναι και ενδεικτικό.

Από την άλλη, όμως, σαφώς και δεν είναι ενδεικτικό του τι μπορεί να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν είναι υγιής, δεν τίθεται θέμα,  κάνει τη διαφορά. Και προφανώς εκεί ποντάρει ο Παναθηναϊκός για να τον φλερτάρει. Το σημαντικότερο είναι πως και ο ίδιος ο Ρόντγουελ το συζητάει, δείχνοντας διάθεση να επιστρέψει, να ξανανιώσει ποδοσφαιριστής και όχι ανέκδοτο…

The post Ρόντγουελ: Το… άλλο με τον Τζακ, το ξέρετε; appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα