Το «μηχανάκι» της Τζιρόνα «έπαιξε» για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά τώρα βγάζει μάτια με την έκπληξη της La Liga

Το όνομα του Αλέις Γκαρσία που βγάζει μάτια τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της πρωτοπόρου της La Liga, Τζιρόνα, δεν είναι άγνωστο για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Τόσο ο δικέφαλος του βορρά όσο και αυτός του νότου είχαν ψάξει την περίπτωση του εν λόγω ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του

2020.

Από τη μια, με τον Όλαφ Ρέμπε στη θέση του αθλητικού διευθυντή και με τον Αμπέλ Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία, ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε με τον Ισπανό χαφ, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία το 2015, είχε βγάλει από τα ταμεία της 4 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Βιγιαρεάλ, προορίζοντας τον αρχικά για την ομάδα της U21.

Στον αντίποδα και η Ένωση είχε τον νυν παίκτη της Τζιρόνα στα ραντάρ της καθώς τότε η προοπτική της πώλησης του Πέτρου Μάνταλου και η γενικότερη ανάγκη της ΑΕΚ για ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή, ανάγκασε τον Ίλια Ίβιτς να μελετήσει την περίπτωση του Αλέις Γκαρσία.

Από την πόρτα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στην καταξίωση με τη Τζιρόνα!

Ο παίκτης όμως παρότι είχε στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζουν, δεν φόρεσε ποτέ τα ασπρόμαυρα αλλά ούτε τα κιτρινόμαυρα.

Αντιθέτως, μετακόμισε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ντιναμό Βουκουρεστίου σε μια κίνηση που είχε προκαλέσει έκπληξη.

Οι Ρουμάνοι επέλεξαν να κάνουν ένα άνοιγμα εκείνη την περίοδο προς την ισπανική αγορά, αποκτώντας 7 ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, με τα ονόματα του Αλέις Γκαρσία και του Μπόρχα Βαγιέ να ξεχωρίζουν.

Η παρουσία τους όμως στην ρουμανική πρωτεύουσα αποδείχθηκε πολύ σύντομη καθώς ορισμένα οικονομικά προβλήματα τους οδήγησαν στην αποχώρηση μόλις τρεις μήνες μετά την υπογραφή των συμβολαίων τους.

Ο Αλέις αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του έπειτα από αρκετά χρόνια εκτός αυτής με την Έιμπαρ να αποτελεί την επιλογή.

Παραμονή μόλις για μισή αγωνιστική περίοδο εκεί και μεταγραφή ως free agent στη Τζιρόνα, εκεί όπου πραγματοποιεί σεζόν καριέρας με 16 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ ενώ αντίστοιχα ήταν τα νούμερα και πέρυσι με 1 γκολ και 6 ασίστ στη La Liga.

Στα 26 του χρόνια έχει καταφέρει να φανερώσει ηγετικές ικανότητες ενώ πρόκειται για ένα χαφ που καταπίνει χιλιόμετρα ασταμάτητα ενώ δεν παραμελεί και τα επιθετικά του καθήκοντα.

Κάτι τέτοιο φάνηκε άλλωστε και στη χθεσινή σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 2-4 με τη φετινή έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος όντας ο αρχηγός και ο καλύτερος της παίκτης στο παιχνίδι.

Με αυτόν τον τρόπο η Τζιρόνα φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος με 41 πόντους ενώ ο Αλέις Γκαρσία αναδείχθηκε ο δεύτερος πιο κομβικός παίκτης για την ομάδα του για την 16η αγωνιστική, με την πρωτιά να ανήκει στον Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα