Και τώρα Μπαρτσελόνα! Συγκλονιστικός Ολυμπιακός υπέταξε στην παράταση τη Φενερμπαχτσέ (vid)

Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενερμπαχτσέ στην τελευταία αγωνιστική της EuroLeague για να βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα στα Playoffs.

Ο Ολυμπιακός δε διάλεξε αντίπαλο, σεβόμενος την ιστορία του. Μπήκε μέσα στο παιχνίδι για να κερδίσει όπως κάνει σε κάθε ματς και με τη νοοτροπία του refuse to lose που τον διακρίνει

πήρε «θρυλική» νίκη απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του τελευταίου μήνα.

Κορυφαίος όλων ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Αϊζάια Κάνααν ο οποίος σκόραρε 27 πόντους και έκανε τρελά πράγματα στην παράταση για να κρίνει το παιχνίδι (9 συνεχόμενοι πόντοι, κρίσιμο κλέψιμο).

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ: Πως κύλησε το ματς

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο καθώς το πλεονέκτημα έδρας είχε χαθεί, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά με τη Φενέρ να προηγείται με 2-11 και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του.

Η αφύπνιση του Ολυμπιακού ήρθε μέσω του Αϊζάια Κάνααν ο οποίος με 4/5 τρίποντα και 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έγραψε το 19-19 με δύσκολο τρίποντο μπροστά στον Παπαγιάννη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έπαιξαν ακόμη καλύτερα με τους Γκος, ΜακΚίσικ, Ράιτ, Λαρεντζάκη και Σίκμα να ξεκινάνε την περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν το τρανζίσιον και διευκόλυναν τον εαυτό τους. Η είσοδος του Μιλουτίνοφ, μετά από απουσία 3 μηνών, έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα.

Η Φενερμπαχτσέ ωστόσο δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει δείχνοντας και αυτή πως δεν έχει έρθει στο Φάληρο για να χάσει. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο ΜακΚίσικ με νέο εντυπωσιακό σπριντ πρόλαβε το buzzer για να σημειώσει το 38-34.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λάθη και κακές επιλογές από τις δύο ομάδες. Ο Άλεκ Πίτερς συνέχισε να είναι κακός όπως και έγινε αλλαγή γρήγορα (ξανά) από τον Σίκμα με τη Φενέρ να περνάει μπροστά με 40-41.

Εκεί λοιπόν που ο Χέις-Ντέιβις (που σκόραρε πρόσφατα 50 πόντους) άρχισε να ζεσταίνεται και να αποτελεί πρόβλημα, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό έχασε το μυαλό του και με φάουλ και τεχνική ποινή κάθισε στον πάγκο με 4 φάουλ. Αντίθετα ο Κάνααν συνέχισε ζεστός με τον Γουίλμπεκιν να βάζει μπροστά με συνεχόμενους πόντους για το 53-52.

Με καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη η Φενέρ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου με τον Γούιλμπεκιν να αυξάνει τη διαφορά στους 5. Ο Ολυμπιακός μάζεψε γρήγορα τη διαφορά με τον ΜακΚίσικ και τον Φαλ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στη συνέχεια στο σκορ.

Με τρίποντο του Γκος οι ερυθρόλευκοι πήραν αέρα 4 πόντων αλλά οι Τούρκοι ισοφάρισαν ξανά στο 64-64 με 3 λεπτά να απομένουν και τον Κάνααν των 18 πόντων να παραμένει στον πάγκο. Ο Καλάθης έκλεψε από τον Πίτερς και ο Χέις-Ντέιβις έδωσε ξανά προβάδισμα με τρίποντο.

Ο ΜακΚίσικ μείωσε με 1 βολή αλλά ο Πιέρ σκόραρε για το 65-69 με 1’30” να απομένουν. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σκόραρε γρήγορα με καλάθι και φάουλ για να μειώσει στον πόντο. Λάθος της Φενέρ και ο Γκος με 1/2 βολές έγραψε το 69-69 με 38”.

Ο Γουίλμπεκιν αστόχησε αλλά το ίδιο και οι Γκος – Παπανικολάου για να πάει το ματς στην παράταση.

Η Παράταση

Στην παράταση πρωταγωνίστησε ο Γκούντουριτς με 5 συνεχόμενους πόντους. Ακολούθησαν κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ από τη Φενέρ η οποία απομακρύνθηκε στο 73-78.

ΤΡΕΛΟ τρίποντο από τον Κάνααν έδωσε ζωή στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός το πήρε πάνω του ισοφαρίζοντας με 2/2 βολές. Ο Παπανικολάου έπαιξε φοβερή άμυνα στον Χέις Ντέι ο οποίος έκανε βήματα.

Με 38 δευτερόλεπτα στο ρολόι ο Κάνααν σκόραρε ξανά για το 80-78. Κλέψιμο και πάλι από τον Κάνααν ο οποίος με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα 4 πόντων. Ο Γουίλμπεκιν έβαλε κι αυτός τρελό τρίποντο αλλά ο Γουόκαπ δεν αστόχησε στις βολές με 0,6 δέκατα στο ρολόι για το τελικό 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-34, 53-52, 69-69, (παρ.)84-81

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα