Ανδρέας Βορύλλας – ΝΙΚΗ: Επανένταξη όλων των οφειλετών των ρυθμίσεων που χάθηκαν σε μια νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

Στην ανάγκη να γίνει επανένταξη όλων των οφειλετών των ρυθμίσεων που χάθηκαν σε μια νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, αναφέρθηκε ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθήνας με τη ΝΙΚΗ, Ανδρέας Βορύλλας, κατά την συζήτηση για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, για να μπορέσουν οι οφειλέτες να αξιοποιήσουν

τη «δεύτερη» ευκαιρία που τους δίνεται θα πρέπει «να είναι σε θέση να αποπληρώσουν μεγάλο αριθμό δόσεων, κάτι που πρακτικά δεν θα είναι εφικτό για την πλειοψηφία των οφειλετών».

Έτσι, όπως ανέφερε η δεύτερη αυτή ευκαιρία «θα αφορά μόνο μικρό αριθμό οφειλετών που διαθέτουν ρευστότητα».

«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πανδημία δημιούργησε νέα χρέη που σε πολλές περιπτώσεις αθροίστηκαν με τα χρέη της περιόδου της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων», είπε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.

«Η πρότασή του κόμματός μας είναι η επανένταξη όλων των οφειλετών των ρυθμίσεων που χάθηκαν σε μια νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που θα περιλαμβάνει και τυχόν νέα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι την 31-12-2023», υπογράμμισε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η δυνατότητα αυτή «θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους φορολογουμένους που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενταχθεί σε καμία ρύθμιση πλην όμως δημιούργησαν νέα χρέη κατά την πανδημία».

Επίσης «η ίδια δυνατότητα θα πρέπει να δοθεί και στους κληρονόμους οφειλών», συμπλήρωσε.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα