Αεροπορικά Τέμπη: Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ σοβαρά

Πρέπει να ανησυχεί σοβαρά την κυβέρνηση το θέμα που έχει κατακλίσει το διαδίκτυο, σχετικά με την αναφορά σε πιθανά «Αεροπορικά Τέμπη».

Το δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πολίτες σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζουν, κατάλαβαν πως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτή ήταν η πραγματική τους θέση για χρόνια και αυτή παραμένει ακόμα και σήμερα. Και μη νομίζει κανείς πως άλλαξε κάτι στον σιδηρόδρομο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Τα δρομολόγια μειώθηκαν

αρχικά και όλα παραμένουν στον αέρα, εξαρτημένα από το ανθρώπινο λάθος.

Αυτό φώναζαν χρόνια οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Αυτό φωνάζουν και τώρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Πως δεν δουλεύει καλά το σύστημα.

Πλέον γνωρίζουν οι πάντες (σ.σ. άλλοι το παραδέχονται και άλλοι όχι) πως από θαύμα δεν έχουμε νέα Τέμπη, όπως από θαύμα δεν έχουμε νέα Μάνδρα, νέο Μάτι.

Γι αυτό και τρεντάρει το «αεροπορικά Τέμπη». Γιατί είναι πλέον δεδομένο, πως το σύστημα στην Ελλάδα δεν δουλεύει σωστά. Και δεν δουλεύει σωστά όχι γιατί δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα και η πολιτική βούληση να δουλέψει σωστά.

Τα χρόνια των μνημονίων – που όλο το πολιτικό σύστημα που ηγείται της προσπάθειας αναστήλωσης της χώρας, ψήφισε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση – άφησαν στην Ελλάδα βαθιά χαραγμένα τα σημάδια τους. Και θα περάσουν χρόνια για να γιατρευτούν οι πληγές.

Όλο λοιπόν το παραπάνω πολιτικό σύστημα, βασιζόμενο στις πελατειακές σχέσεις, τα ψέματα, τη λήθη, συνεχίζει να κατέχει τα ηνία της διακυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της χώρας. Αγκαλια με μεγάλα και μικρότερα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γι αυτό πρέπει να ανησυχεί η κυβέρνηση. Πρώτον, γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν τα πραγματικά προβλήματα και δεύτερον γιατί οι πολίτες πλέον ξέρουν την πραγματικότητα.

Αν είχε πείσει το πολιτικό σύστημα ότι στα Τέμπη έφταιγε μόνο ο σταθμάρχης, πως ήταν μόνο το ανθρώπινο λάθος που οδήγησε στην τραγωδία τότε δεν θα υπήρχε χώρος για να «τρεντάρει» το «αεροπορικά Τέμπη».

Το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας είναι βέβαιο πως θα το πάρει η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Το ξέρουν και οι κυβερνώντες που έχουν στα χέρια τους τις μυστικές δημοσκοπήσεις. Και αυτό είναι μία παρηγοριά. Δεν σεβάστηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας τα «ιερά και τα όσια» των Ελλήνων. Δεν σεβάστηκε και δεν σέβεται την ζωή των πολιτών αυτού του κράτους.

Και να θυμίσουμε κάτι σε όλους αυτούς που σπεύδουν να μιλήσουν για κινδυνολογία. Πως ο πραγματικός κίνδυνος είναι να κάνεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Πως όλα γίνονται σωστά. Και πως κάποιοι σε πολεμούν για προσωπικό τους συμφέρον.

PS Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε σοβαρά και τα «Τέμπη των ελληνικών δρόμων», το έγκλημα που συνεχίζει να σκοτώνει εκατοντάδες και να αφήνει ανάπηρους χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους. Και αυτό έγκλημα είναι και χρειάζεται να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα