Η τρέλα στην Αργεντινή – Άρχισε το αλυσοπρίονο – Ετοιμάζουν την κοινωνία του αύριο με 12ωρο και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις – Δακρύζει ο Γεωργιάδης

Η τρέλα στην Αργεντινή ξεκίνησε, με το νέο πρόεδρο της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι, να ξεκινά το αλυσοπρίονο στην αργεντίνικη οικονομία.

Τρομακτική λιτότητα επιφυλάσσει ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής στους πολίτες της χώρας του, με τις αρχές να κινούνται προς δημοσιονομικές περικοπές σε όλους τους τομείς.

Μεταξύ άλλων θα περικοπούν τα έξοδα της κυβέρνησης και αντί για 18 υπουργεία θα υπάρχουν εννέα ενώ θα υπάρξουν και μειώσεις προσωπικού.

Την ίδια ώρα οι επιδοτήσεις ενέργειας και μεταφορών θα μειωθούν και όλα τα κυβερνητικά έργα υποδομής που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να υλοποιούνται θα παγώσουν.

Η τρέλα στην Αργεντινή – Άρχισε το αλυσοπρίονο – Ετοιμάζουν την κοινωνία του αύριο με 12ωρο και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις – Δακρύζει ο Γεωργιάδης

Συνολικά, ο Χαβιέρ Μιλέι ετοιμάζει περίπου 300 τροποποιήσεις νόμων και κανονισμών, μεταξύ άλλων και την άρση οποιωνδήποτε περιορισμών στις εξαγωγές, την άρνηση ρύθμισης των τιμών με κρατική παρέμβαση σε μια σειρά βιομηχανιών όπως στον τομέα του κρασιού, τον τουρισμό, την αγορά ενοικίασης κατοικιών και άλλους.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τις συνθήκες εργασίας.

Έτσι, η δοκιμαστική περίοδος θα αυξηθεί από τρεις σε οκτώ μήνες, θα νομιμοποιηθεί η 12ωρη εργασία, θα μειωθούν οι άδειες μητρότητας και παιδικής μέριμνας και θα μειωθούν οι αποζημιώσεις των απολυμένων.

Ίσως κάπου στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης να διαβάζει τα νέα μέτρα και να… δακρύζει από συγκίνηση. Ο ίδιος δήλωνε κάποτε πως θα ήθελε να πουληθούν όλα και να μην υπάρχει κρατική περιουσία.

Διαβάστε επίσης: 

Γερμανία: Έρχεται το DEXIT μέτα το BREXIT; Γιατί θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ε.Ε.;

Tούρκοι: Εξαπλώθηκε παντού σε Ελλάδα και Τουρκία το ψάρι με το δηλητήριο πιο δυνατό και από κυάνιο- – Δεν υπάρχει διαφυγή από αυτή την εισβολή

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα