Η φρεγάτα Ύδρα δεσπόζει στον Κόλπο του Άντεν – «Γιατί η παρουσία της στην περιοχή είναι κομβικής σημασίας»

Η φρεγάτα Ύδρα δεσπόζει είχε καταλυτικό ρόλο στο επεισόδιο αποτροπής επίθεσης από UVAS των Χούθι της Υεμένης σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στον κόλπο του Άντεν και o Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σχολίασε το γεγονός.

Σημειώνουμε οτι η Φρεγάτα ύδρα που συνοδεύει ένα φορτηγό πλοίο κατέρριψε drones στον κόλπο του Άντεν. Τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα του πολεμικού πλοίου που μεταφέρει και ελικόπτερο για τις θανατηφόρες αποστολές του, εντόπισαν και εξουδετέρωσαν

την απειλή.

Αναλυτικότερα το ραντάρ του ελληνικού πολεμικού πλοίου εντόπισε 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα δύο από τα οποία πλησίασαν το πλοίο που προστατεύει η φρεγάτα. Μόλις αυτά έφτασαν στα 5 ναυτικά μίλια έβαλε εναντίον τους καταρρίπτοντας το ένα και απωθώντας το άλλο.

Ο «βαρύς» οπλισμός που φέρει η Φρεγάτα Ύδρα

Ο διεθνολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews  τονίζοντας ότι με την αποστολή της στην επικίνδυνη περιοχή «Είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα η παρουσία της εκεί», ενώ επεξήγησε πως η Φρεγάτα Ύδρα κάνει δύο πράγματα: «Υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντας. Μην ξεχνάτε πως η ιδιοκτησία του στόλου παγκοσμίως κυριαρχείται από Έλληνες και δεύτερον προασπίζει το εμπόριο της χώρας μας. Μεγάλο μέρος της επίδρασης που έχουμε στις τιμές από την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μέχρι την τιμή των τροφίμων επηρεάζεται άμεσα από αυτά που κάνουν οι Χούθι στην Υεμένη και στην ευρύτερη περιοχή. Πιέζουμε την Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή γεωπολιτική γραμμή. Μια κοινή αμυντική στρατηγική. Δεν μπορεί εμείς (σ.σ.) η Ελλάδα να μην είμαστε μπροστάρηδες σε τέτοιες πρωτοβουλίες όταν πιέζουμε την Ευρώπη να αποκτήσει έναν κοινό αμυντικό βραχίονα και να αναλάβει τέτοιες δράσεις».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για την σημαντική παρουσία της Φρεγάτας Ύδρα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ύδρα, Κόλπο, Άντεν – Γιατί,ydra, kolpo, anten – giati