Η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους τα γκολ του Γκαρσία από τον Πόνσε

Η ΑΕΚ μετά από καιρό πέρασε ένα εύκολο βραδυ στη Stoiximan Super League. Αν και πριν τη σέντρα του ματς στο Περιστέρι, τα δεδομένα δεν έδειχναν κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί από τον Άρη στο Κύπελλο, ο Ατρόμητος

είχε 13 ματς αήττητος. Είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο τον Παναθηναϊκό και είχε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμέιδα σε μια απόλυτη ένδειξη της δικής του νοοτροπίας, που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει αυτή είναι και με αυτή πορεύεται (κάτι που φάνηκε από πέρυσι), ξεκίνησε βασικό τον Πόνσε. Τον παίκτη που όλοι ήξεραν όταν απέκτησε η ΑΕΚ, πλήρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια στην Έλτσε αλλά έως και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχε 2 γκολ σε 21 ματς. Στο 1-1 με τον Ολυμπιακό και με την Μπράιτον.

Ο Πόνσε που στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη έχανε τα εύκολα κοντρόλ και το κρίσιμο πέναλτι.

Η νοοτροπία του Αλμέιδα έχει φυσικά πολλά θετικά που έφεραν το περσινό ιστορικό νταμπλ. Έχει φυσικά και τα αρνητικά του, όπως ο Ρότα αριστερός μπακ στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και το γεγονός πως οι παίκτες εμφανίζουν συχνά ενοχλήσεις και όλο και κάποιος χάνει κάποιο παιχνίδι. Πάντως, ότι και να λέγεται για τον Αλμέιδα, αυτό που υπάρχει ως απόφαση στην ΑΕΚ είναι να πάει μαζί του έως ότου εκείνος αποφασίσει πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να φύγει από την Αθήνα.

Αυτά και κλείνει η παρένθεση.

Η ΑΕΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Περιστέρι για έναν απλό λόγο. Ήταν αποτελεσματική. Με λίγα λόγια βρήκε τα γκολ του Λιβάι Γκαρσία, που έλειπε, στον Πόνσε. Για πρώτη φορά φέτος. Η ΑΕΚ και σε άλλα ματς είχε εμφανίσει αγωνιστική ένταση, πρέσινγκ και συμπαγείς γραμμές. Δεν έβαζε γκολ όμως. Δεν έκανε τέρματα όλες αυτές τις φάσεις που θα μπορούσε ή θα έπρεπε.

Με τον Ατρόμητο το έκανε. Και το έκανε, γιατί ο παίκτης για τον οποίο δαπάνησε 3 και πάνω εκατομμύρια ευρώ, επιτέλους σκόραρε. Πέτυχε τα γκολ για τα οποία η ΑΕΚ τον έφερε. Ο Πόνσε το ήθελε και το σύνολο το ήθελε.

Εδώ φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί, πως η εμφάνιση και το χατ τρικ του Αργεντίνου, επισκίασαν και ένα από τα κορυφαία παιχνίδια που έχει κάνει με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Γιόνσον. Εντυπωσιακός.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα