Ο Παναθηναϊκός έσπασε το μπλόκο του Αστέρα Τρίπολης και πάει για μονομαχία κορυφής στην Τούμπα

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν αυξημένος… Ο Παναθηναϊκός μετά από τρία σερί ντέρμπι αντιμετώπιζε μία καλή ομάδα και είχε πολλές απουσίες να διαχειριστεί.

Χωρίς να εντυπωσιάσει βρήκε τις λύσεις σε όλα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μία βδομάδα πριν κοντραριστούν οι δυο τους στην Τούμπα. Ενδιάμεσα υπάρχει ο αγώνας του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Εκεί ο Παναθηναϊκός

θα πρέπει να κάνει ροτέισον, καθώς ο Φατίχ Τερίμ στα ντέρμπι πήγε λίγο-πολύ με τους ίδιους. Μόνο που δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις με τους τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μόνο ένα πλάνο και από τη στιγμή που έγινε το 1-0, δεν κατάφερε να κάνει κάτι διαφορετικό. Το τελικό 2-0 τον αφήνει στην εξάδα με τα πάντα ανοιχτά εν όψει της συνέχειας για την είσοδό του στα πλέι οφ. Είχαν τις απουσίες τους και οι Αρκάδες. Κάποιες φάνηκαν αρκετά γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είδαμε μία ακίνδυνη ομάδα.

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό το πλάνο του Αστέρα Τρίπολης ήταν να αμυνθεί μέχρι τελικής πτώσης. Είχε όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και άφηνε μόνο τον Μάντζη πιο μπροστά για να πιέζει τους δύο στόπερ μήπως και για να μπορεί να φύγει στην κόντρα.

Όχι ότι έβγαλαν αντεπιθέσεις οι Αρκάδες. Δεν έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους, είχαν έναν εντελώς παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν απλώς να κλείνουν διαρκώς τους χώρους. Αυτό εννοείται πως δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ούτε ενέργεια είχε ούτε πολλές λύσεις και εμπνεύσεις.

Στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κώτσιρα και δύο ακόμη καλές στιγμές με Σπόραρ και Μλαντένοβιτς. Κάπου εκεί ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να προσαρμόζεται και να περιορίζει τις απειλές. Κάποιες τελικές έκανε και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, αλλά όχι τόσο σημαντικές.

Είχαν δύο στιγμές και οι Αρκάδες. Η μία με τον Σουρλή από το σοβαρό λάθος του Λοντίγκιν, η δεύτερη και καλύτερη με τον Καλτσά. Εκεί ο Λοντίγκιν φώναξε παρών. Ενδεχομένως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι, εάν δεν έκανε την επέμβαση.

Δεδομένα θα έβγαιναν το άγχος και η πίεση στην πορεία όσο δεν έβρισκε γκολ ο Παναθηναϊκός, αλλά το γρήγορο τέρμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει το ματς στα μέτρα του. Σκόρερ στο 50′ ο Αϊτόρ μετά την πάσα του Μαντσίνι.

Το πλάνο του Αστέρα Τρίπολης πήγε περίπατο από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ και όταν στο 74′ ο Γεντβάι έκανε το 2-0 από ασίστ του Αϊτόρ, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μπουν στη συνέχεια και πάλι στο ματς, αυτό δεν έγινε γιατί ακόμη και στις 1-2 στιγμές που δημιούργησαν, δίχτυα δεν βρήκαν.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Σκόρερ: 50′ Αϊτόρ, 74′ Γεντβάι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Ακαϊντίν), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (86’ Ζέκα), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86’ Λημνιός), Βέρμπιτς (27’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τ Τσόκαϊ), Μαντσίνι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Μάντζης.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα