Η ΑΕΚ θύμισε στιγμές από την περσινή και διέλυσε τη Λαμία

Η ΑΕΚ κατόρθωσε και πέτυχε αυτό που ήθελε. Να αρχίσει τα πλέι οφ με νίκη, παρά τις απουσίες που είχε. Εμφατική μάλιστα από ένα σημείο και μετά, διέλυσε τη Λαμία 0-4. Θύμισε σε ορισμένα σημεία, τον τρόπο που κέρδιζε πέρυσι στη Stoiximan Super League, με εντυπωσιακό επιθετικό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ

είχε συνεχώς την κατοχή της μπάλας και πολλά κερδισμένα κόρνερ. Στις στημένες φάσεις λίγο πριν την τελευταία φάση, η άμυνα της Λαμίας είχε εξαιρετικές αντιδράσεις. Πρώτη φάση για την ΑΕΚ στο 10′ όταν ο Πήλιος βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά το σουτ του ψηλά άουτ. Στο 16′ ο Ελίασον από πάσα-φάουλ του Μάνταλου, σούταρε λίγο άουτ.

Στο 31′ καλή φάση με κεφαλιά Πόνσε και απόκρουση Κοσέλεφ σε κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε την μπάλα αλλά η έλλειψη αριστερούεξτρέμ, μπάνταρε το παιχνίδι και την ανάπτυξή της από δεξιά.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, φάουλ του Μάνταλου από δεξιά, προβολή του Πόνσε, δεν συγκράτησε ο Κοσέλεφ και ο Κάλενς από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε δυνατά στο 5λεπτο αλλά στη συνέχεια έριξε ρυθμούς. Καλύτερη φάση ένα σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή που κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 48′.

ΑΕΚ: Θύμισε την περσινή ορισμένες στιγμές

Η επόμενη φάση για την Ένωση έγινε και γκολ. Στο 68′ ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο, ο Πόνσε ξέφυγε με προσποίηση και με σουτ έκανε το 0-2.

Η ΑΕΚ, όπως είναι λογικό, πάτησε καλύτερα μετά από αυτό το γκολ. Ανέβασε ταχύτητα και έγινε και αποτελεσματική. Βοήθησε σε αυτό η είσοδος του Λιβάι Γκαρσία που πρόλαβε να σκοράρει δυο φορές. Το πρώτο με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και το δεύτερο με πλασέ στις καθυστερήσεις.

Ο Αλμέιδα αυτό που έκανε με τις αλλαγές είχε ενδιαφέρον. Για ένα 5λεπτο έπαιξαν μαζί Λιβάι Γκαρσία, Πόνσε με τον πρώτο δεξιό χαφ. Πριν από τις αλλαγές, η Ένωση έπαιζε περισσότερο χωρίς αριστερό εξτρέμ με τον Πινέδα στον άξονα. Όταν έκανε επίθεση, ο Σιμάνσκι κατέβαινε στα στόπερ και έπαιρνε την μπάλα.

Γκολ: Κάλενς 45+2′, Πόνσε 68′, Γκαρσία 88′,  90+3′Κόκκινες: –Κίτρινες: Στάνκο, Τσούκαλος, Μάλτσι, Κοντονίκος / ΡόταΔιαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)Βοηθοί: Νικολαίδης (Μακεδονίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)VAR:  Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Νούνιες, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ Τσούκαλος), Αμαράλ, Μάλτσι (73′ Λέϊκ), Σλίβκα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπισιτς), Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82′ Σιντιμπέ) , Ελίασον (82′ Χατζισαφί), Μάνταλος (78′ Γκαρσία), Πόνσε (82′ Αραούχο).

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα