Η ΑΕΚ μεγάλη νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκη! Ο Ολυμπιακός φωνάζει

23:06 7/1/2024 - Πηγή: Sportime

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, που θα έχει σίγουρα μεγάλο τρίτο ημίχρονο. Η ομάδα του Αλμέιδα νίκησε 2-1 με όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πλέον έπιασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Stoiximan Super League και είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Η Ένωση ήταν καλύτερη

στο πρώτο ημίχρονο, που βρέθηκε να προηγείται 0-2 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερο χώρο και είχε δύο φάσεις που φωνάζει για τις αποφάσεις του Σλοβάκου Μαρέφκα. Από το 80′ και μετά η ΑΕΚ είχε και πάλι φάσεις, έως τότε πάντως όχι.

Το πρώτο ημίχρονο στο μισάωρο του ήταν ισορροπημένο. Η ΑΕΚ είχε τα κόρνερ αλλά δεν απειλούσε, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά σαν κάτι να του έλειπε. Οι παίκτες του Καρβαλιάλ πάντως κάλυπταν σωστά τους χώρους τόσο στον άξονα όσο και στις πτέρυγες. Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά. Και εκεί που όλα έδειχναν… σούπα, το ματς έγινε ροκ στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ προηγήθηκε από κόρνερ και κεφαλιά-οβίδα του Λιβάι Γκαρσία.

Έξι λεπτά αργότερα στο 40′ πάλι από κόνρερ, κεφαλιά πάσα του Γκαρσία ο Τσούμπερ έκανε το 0-2 (το γκολ ακυρώθηκε αρχικά λανθασμένα από το δεύτερο βοηθό ως οφσάιντ και μέτρησε με το VAR) και η κατάσταση φαινόταν να πηγαίνει προς τη μεριά των φιλοξενούμενων. Σε ένα ντέρμπι όμως ποτέ μη λέει ποτέ κανείς. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία είδε Ναβάρο και Φορτούνη να συνδυάζονται άψογα, ο Μασούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και δεν φαινόταν έγινε χαμός. Έως και το 68′ δεν είχε γίνει ουσιαστικά τίποτα. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει χώρους. Στο 68′ έγινε η πρώτη φάση που θα συζητηθεί. Ο Μασούρας σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για στοπάρισμα με το χέρι. Ο Ολυμπιακός φωνάζει πως ήταν κανονικό.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ναβάρο έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κάλενς. Ο Ολυμπιακός ζητά πέναλτι, ο Μαρέφκα και ο VAR δεν έδωσαν τίποτα. Στη συνέχεια το ντέρμπι άναψε.

Στο 79′ ο Μπιανκόν είχε κεφαλιά λίγο άουτ, ένα λεπτό αργότερα, ο Πινέδα κεφαλιά στο δεξί δοκάρι. Στο 82′ ο Άμραμπατ σουτάρει η μπάλα κοντράρει και φεύγει λίγο κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Σιντιμπέ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν έκανε πάσα, σούταρε ψηλά άουτ.

Σκόρερ: 44’ Μασούρας/ 34’ Γκαρσία, 40’ ΤσούμπερΚόκκινη: –Κίτρινες: Ρέτσος, Πόντενσε, Φορτούνης/Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, ΓιόνσονΔιαιτητής: Μαρέφκα (Σλοβακία)Βοηθοί: Χρμο (Σλοβακία), Ζέμκο (Σλοβακία)VAR: Μίκελ (Σλοβακία)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Ρέτσος, Μπιανκόν, Έσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (83′ Μάρτινς), Μασούρας, Φορτούνης, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (90+1′ Μήτογλου), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (90+1′ Φερνάντες), Άμραμπατ (83′ Ελίασον), Τσούμπερ (90+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα