Ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει πως πάει «παιχνίδι με παιχνίδι» – Η διαχείριση τέτοιων αποτελεσμάτων είναι καθοριστική

22:44 7/1/2024 - Πηγή: Sportime

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League.

Στο «Κλ. Βικελίδης» σταμάτησε το εκπληκτικό σερί 7 νικών που έτρεχε ο Δικέφαλος, δίνοντας το πρώτο του ντέρμπι μετά από δύο μήνες.

Το ποδόσφαιρο ωστόσο δεν είναι μόνο νίκες. Υπάρχουν και οι

ήττες και η διαχείριση αυτών μπορούν να δείξουν και το που μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν τίποτα από αυτά που έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο στα προηγούμενα ματς. Δεν έδειξαν ένταση, μαχητικότητα και καμία επιθετικότητα. Κυρίως όμως δεν είχαν πάθος, δείχνοντας πως το θέλει λιγότερο από τον Άρη.

Άλλωστε, οι μηδέν τελικές στην εστία στο πρώτο ημίχρονο και ενώ είχαν την κατοχή με ποσοστό 36%-64%, αποδεικνύουν και την έλλειψη όλων των παραπάνω.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι. Κι αυτό, αφού επέλεξε στον Τόμας Μουργκ στην αρχική ενδεκάδα, με τους «κιτρινόμαυρους» να κλείνονται στο δικό τους μισό στο πρώτο μέρος. Αν κάποιος μπορούσε να διασπάσει τέτοιες άμυνες, τότε σίγουρα θα ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Άλλωστε, με την είσοδο του νεαρού στο 55ο λεπτό, ο Δικέφαλος απέκτησε μία εντελώς διαφορετική πνοή επιθετικά. Ουσιαστικά, χρειάστηκε να περάσουν 65 λεπτά προκειμένου να γίνει απειλητικός, με όλες τις επιθετικές ενέργειες από εκείνο το σημείο να ξεκινούν από τα πόδια του 20χρονου.

Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους το αποτέλεσμα και να βάλουν σε εφαρμογή το μότο του Ρουμάνου τεχνικός πως πάνε «παιχνίδι με παιχνίδι» ξεχωριστά.

Άλλωστε, οι ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι «λεπτές» και η βαθμολογία έχει πάρει «φωτιά».

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα