Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της

Η ΑΕΚ όχι μόνο για τους οπαδούς της αλλά και για άλλους είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ένταση στο πρωτάθλημα. Εκείνη που μπαίνει μέσα και μπορεί να διαλύσει τον αντίπαλο. Δεν κάνει γκολ όμως πολλές από τις φάσεις που δημιουργεί ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δείχνει να διακατέχεται από αγωνιστική αφέλεια.

Αυτά είχαν στοιχίσει έως και την 23η αγωνιστική. Η ΑΕΚ είχε

πολλές ευκαιρίες να είναι στην 1η θέση της Stoiximan Super League 1. Δεν το είχε πετύχει. Από το βράδυ της Κυριακής (18/2) είναι στην 1η θέση. Ο δρόμος ακόμα μακρύς. Απομένουν 3 ματς για την κανονική περίοδο και άλλα 10 στα πλέι οφ. Από αυτά τα 3, τα δύο είναι εκτός, στη Λαμία και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Η ΑΕΚ ακόμα φέτος δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα να πιστεύουν οι περισσότεροι πως θα περάσει σίφουνας. Φαβορί θα είναι αλλά τα αποτελέσματα σε Ηράκλειο, Αγρίνιο και Σέρρες αφήνουν αστερίσκους.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της. Δεν κοιτά τι γίνεται πάνω. Εκείνη είναι πιο ψηλά από όλους. Η νίκη βέβαια του Ολυμπιακού στην Τούμπα θέτει κι άλλα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός είναι το μοναδικό ίσως κλαμπ που στην Ελλάδα έχει το know how στην κατάκτηση τίτλων. Που δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο αλλά το αποτέλεσμα.

Φυσικά και το ματς με την Κηφισιά δεν αντέχει σε κριτική. Το πιο σημαντικό τα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Χάνει το πέναλτι με χαρακτηριστική ποδοσφαιρική αφέλεια (κακή εκτέλεση) και μετά απαντά με 2 γκολ σε 5 λεπτά. Και έδειχνε πως μπορούσε να βάλει και 4 και 5 μόνος του. Ο Γκαρσία έχει φτάσει ήδη 11 φέτος στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από τον Μορόν. Έχει 18 ματς, 12 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα