Φωτιές- Χαρδαλιάς: «Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές»

21:58 5/8/2021 - Πηγή: Sportime

Ο Νίκος Χαρδαλίας έκανε ενημέρωση για τις φωτιές που καίνε όλη τη χώρα και τόνισε ότι σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, εκδηλώθηκαν 99 νέες πυρκαγιές.

«Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πως σήμερα είχαμε 99 νέες φωτιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και

υπό διαχείριση οι 57».

Ακόμη ο Χαρδαλιάς μίλησε για την συμβολή των χωρών που στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Κύπρος με 40 πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη και 2 αεροπλάνα στην Κρήτη.

Ακόμη αναμένεται απόψε το βράδυ ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και αεροσκάφη από τη Γαλλία, με 83 πυροσβέστες και δύο αεροπλάνα.

Από τη Σουηδία δύο αεροσκάφη αύριο και από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα και την Ελβετία, 3 ελικόπτερα που φτάνουν επίσης την Παρασκευή.

Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος τις επόμενες μέρες
Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση & άλση
Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις
Ειδοποιούμε αμέσως την @pyrosvestiki στο 199 αν εντοπίσουμε εστία pic.twitter.com/9ejETB25wj

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Εφιάλτης στην Αττική: 10 χλμ. το μέτωπο της φωτιάς από το Κρυονέρι έως τις Αφίδνες

Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, ανέφικτο να τα διαφυλάξουμε όλα»

Sportime Team για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα