Φόρμουλα 1 Χόρνερ: Δεν Θα φτάσει ποτέ ο Max Verstappen στα ύψη των Lewis Hamilton, Fernando Alonso

Φόρμουλα 1 Χόρνερ:  Ο Lewis Hamilton και ο Fernando Alonso έχουν πλησιάσει τα 40 τους και εξακολουθούν να έχουν ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Και οι δύο οδηγοί είναι αναμφισβήτητα ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη μια διακοσμημένη καριέρα σχεδόν δύο δεκαετιών με πολλές διακρίσεις. Ο μόνος καλύτερος οδηγός από αυτούς στην πίστα αυτή τη στιγμή είναι ο Max Verstappen. Ενώ ο Ολλανδός σπάει ρεκόρ σχεδόν αβίαστα μέχρι στιγμής, ο επικεφαλής της

ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δεν πιστεύει ακόμη ότι μπορεί να φτάσει στα ύψη του Hamilton ή του Alonso όσον αφορά τη μακροζωία του.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο RaceFans, ο Χόρνερ είπε: «Ποιος ξέρει; Εννοώ στα 26 του, προφανώς του απομένουν αρκετά χρόνια ακόμα. Αλλά θα πάει όσο θέλει και το κίνητρό του είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι πολύ δυνατός στο μυαλό του».

«Δεν νομίζω ότι θα οδηγεί όταν είναι 42 ετών στη F1. Αλλά αυτό είναι 18 χρόνια μακριά ή 16 χρόνια μακριά από το σημείο που βρίσκεται τώρα» , δήλωσε ο Horner.

Αν και ο οδηγός της Red Bull σίγουρα δεν θα σταματήσει να πετυχαίνει ό,τι μπορεί όσο αγωνίζεται στη F1, έχει προτείνει σε αρκετές περιπτώσεις ότι μπορεί ακόμη και να σκεφτεί να αποσυρθεί μόλις λήξει το τρέχον συμβόλαιό του το 2028. Τότε θα είναι 31 ετών.

Η απόφασή του θα εξαρτηθεί από τα κίνητρά του. Ως εκ τούτου, ο 26χρονος το παίρνει «μία σεζόν τη φορά». Ωστόσο, κατά βάθος, ο Verstappen μπορεί να σκέφτηκε μερικά όνειρα να αγωνιστεί αλλού και να αποδείξει την ικανότητά του σε κατηγορίες εκτός F1. Έτσι μπορεί να μην του λείπει πολύ η ζωή του στην F1 ακόμα κι αν επιλέξει να κρεμάσει τις μπότες του.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΦόρμουλα 1 Χόρνερ: Τι σχεδιάζει να κάνει ο Max Verstappen μόλις τελειώσει με την F1;

Ενώ ο Max Verstappen έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη F1 αυτή τη στιγμή μέχρι το 2028, υπάρχει πιθανότητα αυτό να είναι και το τελευταίο του συμβόλαιο. Ο Ολλανδός άφησε να εννοηθεί μια πρόωρη απόσυρση από τη F1 αυτή τη σεζόν αλλά και στο παρελθόν. Έχει προτείνει πώς σκοπεύει να αγωνιστεί σε άλλες κατηγορίες εκτός από τη F1.

Ο οδηγός της Red Bull αναγνωρίζει ότι η ζωή θα είναι «διαφορετική»  αφού αποσυρθεί από τη F1. Δήλωσε , «Κάποια στιγμή, θα αρχίσετε να αναρωτιέστε πότε μπορείτε να σταματήσετε να πιέζετε τον εαυτό σας στα όρια για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Verstappen έχει προθέσεις να αποκτήσει μια αγωνιστική ομάδα στην κατηγορία αγώνων αντοχής GT3. Έχει επίσης δημιουργήσει μια προοπτική για το ίδιο με το αγωνιστικό έργο του Verstappen.com. Εξάλλου, ο τρεις φορές πρωταθλητής επιθυμεί επίσης να αγωνιστεί και να πετύχει στο 24 Hours of Le Mans.

Φόρμουλα 1 Χόρνερ: Ο Verstappen είναι ένας δρομέας στον πυρήνα του, επομένως θα ήθελε να αποδείξει την ικανότητά του σε κλάδους όπως οι αγώνες αντοχής και οι αγώνες GT ​​επίσης. Ως εκ τούτου, η πρόωρη απόσυρση της F1 μπορεί να του δώσει το χρόνο να έχει μια ευκαιρία στο Le Mans και σε άλλους κλάδους όπως το ράλι.

Τελικά, ο Verstappen ξέρει ότι θα βιώσει την κούραση και θα κουραστεί από τους αγώνες όταν φτάσει σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Ενώ οι Hamilton και Alonso εξακολουθούν να είναι δυνατοί πλησιάζοντας τα 40, μπορεί να διαφέρει για τον Ολλανδό. Έτσι, ο Verstappen μπορεί να θέλει να εκπληρώσει τα αγωνιστικά του ενδιαφέροντα εκτός από τη F1 πριν εξαντληθεί το αγωνιστικό του κίνητρο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει κάτσει ούτε λεπτό στις χειμερινές διακοπέςMichael Schumacher F1: Η κατάσταση του είναι τόσο τραγική που δεν θα το ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σουMotoGP Marquez: «Δεν σκέφτομαι να ταιριάξω με τον Rossi»Μεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα