Φραν Ναβάρο: Αυτά θα πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός από τον Ισπανό

Ο σέντερ μπακ ήταν προτεραιότητα, αλλά ο Ολυμπιακός κλείνει τρύπες και στην επίθεση με την επικείμενη απόκτηση του Φραν Ναβάρο.

Οι λεπτομέρειες του deal δια χειρός Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Ο 25χρονος Ισπανός επιθετικός θα φορέσει άμεσα τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Αναμενόμενη εξέλιξη για την ομάδα του Πειραιά, η οποία καλύπτει μια σημαντική

τρύπα στο ρόστερ. Με τον Ελ Αραμπί εκτός λόγω θλάσης και τον Ελ Κααμπί ήδη στο Africa Cup of Nations, μόνο με τον Γιόβετιτς, ο Γενάρης δεν θα έβγαινε.

Επομένως, ο Άλβες και το επιτελείο του – που δεν ήθελαν τον Αντρέ Σίλβα – κινήθηκαν γρήγορα και έπαιξαν μπάλα σε μια αγορά που ξέρουν καλά: την πορτογαλική.

Ο εκλεκτός ο Φραν Ναβάρο, ο οποίος ουσιαστικά στην Πόρτο δεν υπολογίζεται. Το μαρτυρούν και οι μόλις 10 συμμετοχές του άλλωστε με τους «δράκους».

Φραν Ναβάρο: Μια κοψιά που θυμίζει Πασιένσια

Oι δύο χρονιές που έβαλαν τον Ισπανό επιθετικό στον χάρτη, ήταν οι δύο προηγούμενες. Τη σεζόν 2021-2022 είχε 16 γκολ με τη Ζιλ Βιθέντε, ενώ την επόμενη 17 τέρματα.

Ο τρόπος που σκοράρει θυμίζει αρκετά το σκαρί του Γκονσάλο Πασιένσια, ο οποίος είχε περάσει από τον Ολυμπιακό περίπου πριν από μια δεκαετία.

Ψηλό κορμί για επιθετικός (1,81μ), καλές τοποθετήσεις στη μικρή περιοχή και ικανότητα να κρατάει την μπάλα με πλάτη στην εστία. Δεν είναι πολύ απειλητικός έξω από το κουτί. Είναι κλασικός φορ περιοχής, ενώ δεν χαρακτηρίζεται από πλαστικότητα στις κινήσεις.

Δεδομένης της αγοράς και των συνθηκών τον Ιανουάριο, ο Ναβάρο λογικώς εχόντων των πραγμάτων θα αξιοποιήσει αρκετές από τις τελικές πάσες των Φορτούνη-Ποντένσε. Θα δώσει λοιπόν το εύκολο γκολ που λείπει από τους Πειραιώτες όταν ο Ελ Κααμπί είναι ντεφορμέ ή στον πάγκο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο παίκτης δεν αποτελεί και… Ελ Αραμπί. Ειδικά μετά τη δυσπιστία που έχει προκαλέσει ο υπερκαταναλωτισμός του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε απόδειξη θα έρθει στο χορτάρι. Ούτε παικταράς, ούτε παλτό είναι a priori.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα