Ελένη Παπαδοπούλου: Οι λύσεις δεν είναι περίπλοκες, αλλά απλές – Να κάνουμε τα αυτονόητα

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Αθήνα ΜΑΣ» δεν είναι δημιούργημα κάποιου κόμματος. Γεννήθηκε μέσα στις γειτονιές της Αθήνας από ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα, κοιμούνται και ξυπνούν, εργάζονται και περπατούν στην πόλη και βιώνουν τα προβλήματα της.

Η αδιαφορία και της δημοτικής αρχής στα προβλήματα αυτά, αλλά και οι πολιτικές υποβάθμισης που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών σε ολόκληρες

συνοικίες της πόλης ήταν η αιτία της δημιουργίας της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Η Αθήνα ΜΑΣ”, λέει στο Sportime η επικεφαλής του συνδυασμού Ελένη Παπαδοπούλου.

Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Παπαδοπούλου, είναι γέννημα θρέμμα Αθηναία, με καταγωγή από την Μικρά Ασία. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Ζει στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Βικτωρίας.

Ελένη Παπαδοπούλου: Οι λύσεις δεν είναι περίπλοκες, αλλά απλές – Να κάνουμε τα αυτονόητα

Το πρόγραμμα του συνδυασμού έχει πέντε πυλώνες: την ασφάλεια, την ευπρέπεια, το πράσινο, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη. Ο κόσμος θέλει να μπορεί να περπατά με άνεση, θέλει να υπάρχει μία τάξη στην πόλη, δεν θέλει να βλέπει παντού τσιμέντα, ούτε θέλει να αισθάνεται ξένος στην πόλη του. Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο πρώτος δήμος της χώρας και δεν μπορεί να αδιαφορεί για τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

«Οι λύσεις δεν είναι περίπλοκες, αλλά απλές. Κάνουμε τα αυτονόητα: φωτισμός, καθαριότητα, νέα πεζοδρόμια, δενδροφύτευση, φροντίδα υφιστάμενου πρασίνου, προστασία δημόσιου χώρου, τήρηση της νομιμότητας από όλους ανεξαιρέτως. Δεν κάνουμε ό,τι βλάπτει την πόλη. Δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα στις γειτονιές, δεν κάνουμε πολυδάπανα έργα βιτρίνας, δεν θα εφαρμόσουμε πολιτικές γκετοποίησης, εξαθλίωσης και κακοποίησης της πόλης, δεν θα συνεργαστούμε με ΜΚΟ που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές, δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια στην παραβατικότητα», αναφέρει η Ελένη Παπαδοπούλου.

«Εμείς θέλουμε μία πόλη με ταυτότητα, που σέβεται την ιστορία της και τους ανθρώπους της, μία πόλη όπου οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες δεν θα αισθάνονται ξένοι και διωκόμενοι, μία πόλη που θα είναι η Αθήνα ΜΑΣ», καταλήγει.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα