Εκπρόσωπος των παρόχων ο Άρης Πορτοσάλτε: «Ευνοημένοι οι πολίτες που θα τζογάρουν το τιμολόγιο ρεύματος – Δεν είμαστε κράτος – πατερούλης»

Οι πολίτες σπαζοκεφαλιάζονται από τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και καταλαβαίνουν ότι το μόνο που αλλάζει είναι ότι οι πάροχοι θα τους «ληστεύουν» σε μπλε, πράσινη, κίτρινη και πορτοκαλί version χρέωσης.

Τα κυβερνητικά στελέχη, αδυνατούν να εξηγήσουν τι νόημα έχουν οι μαθηματικοί τύποι των «μπουρδουκλωμένων» τιμολογίων και σε τι εξυπηρετούν τον καταναλωτή, εφόσον δεν τα καταλαβαίνει. Ακόμα και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι «δεν ξέρατε το μπέρδεμα και τώρα που πάμε να το κάνουμε πιο σαφές μπερδευόμαστε». Τέτοια… διαύγεια

πολιτικής θέσης! Πάνε να εξηγήσουν τα μπερδέματα και μπερδεύονται και αυτοί!

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι ικανή να βάλει τάξη στο μπάχαλο που δημιούργησε, αλλά τουλάχιστον έχει τον… Άρη Πορτοσάλτε να βάζει τα… πράγματα στη θέση τους. Αναφερόμενος στο θέμα των νέων τιμολογίων, ο άτυπος «εκπρόσωπος Τύπου» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τύποις δημοσιογράφος, είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο πολίτης πρέπει να είναι και πανευτυχής γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη του δίνει την πολυτέλεια της επιλογής.

Και ποιες είναι οι επιλογές αυτές; Η μία εξ΄ αυτών είναι ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέξει ένα σταθερό τιμολόγιο όπου ο πάροχος θα τον «γδέρνει» με μια «φιξ» υπέρογκη χρέωση που δεν θα αλλάζει ούτε προς τα πάνω – ούτε προς τα κάτω. Και ως άλλη επιλογή υπάρχει η κυμαινόμενη χρέωση, όπου ο καταναλωτής θα παίζει… ρουλέτα με το πόσο θα του έρθει το ρεύμα. Τη μια εποχή μπορεί να του έρχεται φθηνότερα και την επόμενη (αναλόγως και τις διεθνείς εξελίξεις) μπορεί να του έρθει «κατακούτελα» μια υπέρογκη αύξηση.

Και όλο αυτό το τυχοδιωκτικό σύστημα χρέωσης, ο Πορτοσάλτε το παρουσίασε ως «πρόοδο». Το να παίζουμε στα… ζάρια δηλαδή ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το ρεύμα, είναι χαρακτηριστικό «ανάπτυξης». Το να υπάρχει μια κρατικοποιημένη ΔΕΗ που να εξασφαλίζει φθηνότερο ρεύμα για όλους ανεξαιρέτως και να παρασύρει τις τιμές του ανταγωνισμού προς τα κάτω, ούτε που θέλει να το ακούει ο Άρης Πορτοσάλτε. Αυτά ανήκουν στα κράτη… «νταβατζήδες», είπε.

Είναι προφανές ότι ο δημοσιογράφος προτιμά τους παρόχους – «νταβατζήδες», από ένα κράτος που εξασφαλίζει το συμφέρον του λαού για φθηνότερη ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα είπε στον ΣΚΑΪ:

«Σήμερα ο σύγχρονος πολίτης, ο καταναλωτής, έχει να επιλέξει. Αυτή είναι η βασική διαφορά από τον κρατισμό και την «προστασία» που προσέφερε το κράτος – «νταβατζής» ή κράτος – «πατερούλης» κομμουνιστικά. Σήμερα λοιπόν έχεις να επιλέξεις. Η επιλογή είναι μια δύσκολη υπόθεση γιατί όλοι πρέπει να πάρουν μια απόφαση. Αφού θέλουμε ανταγωνισμό και υπάρχει ανταγωνισμός στην ενέργεια, θα αποφασίσουμε: ‘’θέλουμε να πάμε σε κλειδωμένο τιμολόγιο ή να πάμε σε κυμαινόμενο;’’».

Το να θες να μην σε καταληστεύουν στο ρεύμα, σε κάνει… κομμουνιστή κατά τη «λογική» του Άρη Πορτοσάλτε. Εντωμεταξύ, λέει ότι οι καταναλωτές πρέπει να πάρουν μια απόφαση, χωρίς να θίγει το ότι τα χρωματιστά τιμολόγια δεν τα καταλαβαίνουν ούτε τα στελέχη του υπουργείου Ενέργειας…

Σας αρέσει το πανάκριβο ρεύμα και τα καρτέλ του Μητσοτάκη ή είστε τίποτα κουμμουνιστές;

Ο Πορτοσάλτε παθαίνει Ayn Rand στον αέρα pic.twitter.com/z23NQ2YAYE

— avgerinosX Ιστορίες του 41τακατο (@avgerinosx) December 7, 2023

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκπρόσωπος, Άρης Πορτοσάλτε, Ευνοημένοι,ekprosopos, aris portosalte, evnoimenoi