Χατζηστραβός: Το πουλέν του Πάμπλο Γκαρσία, οι τραυματισμοί και η δεύτερη ευκαιρία μέσω Πανσερραϊκού

Είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν βγει από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και κάνουν τη δική τους καριέρα. Ο Ζήσης Χατζηστραβός συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία.

Στη δική του περίπτωση δεν πήγαν όλα όπως θα τα ήθελε ώστε να μείνει στους «ασπρόμαυρους». Υπήρξαν, όμως, και αρκετοί που αποχώρησαν από εκεί και παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι και ο δικός του στόχος.

Το καλοκαίρι έφυγε από την ασφάλεια του ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσε αυτό να έχει γίνει και νωρίτερα. Τελικά λίγους μήνες πριν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες. Δεν χρειάστηκε να πάει μακριά. Σε γνώριμα για εκείνον λημέρια έκανε το επόμενο βήμα του.

Επιστροφή στη Stoiximan Super League και στόχος αυτή τη φορά τα σερί παιχνίδια. Ο χρόνος συμμετοχής διαρκώς μεγαλώνει, το κοντέρ γράφει ήδη δύο ασίστ και κόντρα στον ΟΦΗ ήρθε και το πρώτο γκολ στην κατηγορία. Δεν ήταν, μάλιστα, ένα οποιοδήποτε γκολ, αλλά μία ζωγραφιά.

Οι δανεισμοί και οι τραυματισμοί

Το όνομά του δεν έγινε γνωστό τώρα. Ο Χατζηστραβός για πρώτη φορά έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν πήγε δανεικός στον Καραϊσκάκη Άρτας. Εκεί φάνηκε πως έχει το πακέτο για να απασχολήσει. Γι’ αυτό και στο τέλος της σεζόν υπήρξε ενδιαφέρον εντός και εκτός συνόρων. Μόνο που ο ΠΑΟΚ τον είχε τάξει στη Λαμία.

Προβληματική εκείνη η σεζόν για τους Φθιώτες. Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για το κλαμπ μέχρι να αναλάβει ο Μιχάλης Γρηγορίου και να τη σώσει από βέβαιο υποβιβασμό. Όταν ρόλαρε η κατάσταση, ο έμπειρος κόουτς δεν μπορούσε να ρισκάρει και να αλλάξει πολλά πράγματα. Κάπως έτσι ο Χατζηστραβός έπαιξε ελάχιστα.

Είχαν συμβεί, όμως, και άλλα πράγματα. Το βασικότερο ήταν οι διαδοχικοί τραυματισμοί του. Έγιναν λάθη στην προ Γρηγορίου εποχή στη διαχείρισή του. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει η σεζόν με ελάχιστα παιχνίδια για εκείνον. Ακολούθησε το εγχείρημα του ΠΑΟΚ Β’ και η συνύπαρξη με τον Πάμπλο Γκαρσία. Στην πρώτη σεζόν άπαντες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στη νεοσύστατη ομάδα των «ασπρόμαυρων», στη δεύτερη ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν.

Χατζηστραβός: Η επιστροφή στις Σέρρες και ο Γκαρσία

Από τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού πέρασε πριν πάει στον ΠΑΟΚ και εκεί γύρισε τώρα. Το φλερτ ξεκίνησε μήνες νωρίτερα. Τα «λιοντάρια» τον είχαν τσεκάρει από τον Ιανουάριο. Βέβαια, σε φιλολογικό επίπεδο υπήρχαν και άλλες κρούσεις τότε, όπως συμβαίνει με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Εάν αποχωρούσε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο, πιο ρεαλιστικό ήταν να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Τελικά «τσάκισε» το deal που ήταν στα σκαριά και όταν ανέλαβε το καλοκαίρι ο Πάμπλο Γκαρσία τους Σερραίους, όλα πήραν τον δρόμο τους. Τον πιστεύει πολύ ο Ουρουγουανός. Μετά από μία διετία μαζί στον ΠΑΟΚ Β’, συνεχίζουν και στον Πανσερραϊκό. Ο Γκαρσία γνωρίζει τι μπορεί να του δώσει και ποιο είναι το ταβάνι του, ενώ ο Χατζηστραβός ξέρει τι του ζητάει ο προπονητής του. Αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η βασική εντολή του κόουτς μία είναι εδώ και καιρό, θέλει αμυντική συνέπεια από όλους. «Ποιότητα έχεις όσο λίγοι» μία από τις ατάκες που του έχει πει, αλλά για το παραπάνω βήμα είναι αναγκαία και η τακτική προσήλωση στο πλάνο. Και αυτό δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν το έχει ο 23χρονος κρίνοντας και από τα σχόλια που έκανε στην πρόσφατη εκπομπή του ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Το κέρδος του ΠΑΟΚ

Σε αυτή την καλοκουρδισμένη μηχανή που έχει δημιουργήσει ο Γκαρσία, ο Χατζηστραβός παίζει τον δικό του ρόλο και εφόσον η συνέχεια είναι ανάλογη, όλες οι πλευρές θα έχουν λόγο να χαμογελούν με πρώτο τον Πανσερραϊκό. Μόνο που εκτός των τριών, υπάρχει και κάποιος ακόμη που μπορεί να βγει θεωρητικά ωφελημένος αργότερα και αυτός είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις θέλουν να βάζουν ποσοστό μεταπώλησης στους παίκτες τους. Το είχαν κάνει παλιότερα με τους Απόστολο Διαμαντή και Κώστα Μπαλογιάννη, όταν πήγαν εκείνοι στον ΟΦΗ, τον έκαναν φέτος και με τον Βλάντιμιρ Μπράντονιτς.

Συνήθως στο 40% είναι το ποσοστό που κρατά ο ΠΑΟΚ και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα ακόμη τρικ που έγινε και σε αυτό το deal είναι πως μπήκε και μία ρήτρα επαναγοράς. Ίσως τίποτα από αυτά στο μέλλον να μην παίξει ρόλο, ίσως να είναι και βιαστικό να κοιτάει κανείς την επόμενη μέρα. Πάντα προέχει το παρόν. Εκεί ο Πανσερραϊκός του Γκαρσία πίστεψε σε έναν παίκτη που αναζητούσε μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το επίπεδο και εκείνος με τη σειρά του την παίρνει από τα μαλλιά.

Ο Χατζηστραβός στον Ντέμη Νικολαΐδη

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα