Μπάχαλο με την επιδότηση ρεύματος – Θα την δίνουν με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα – Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ένα μπάχαλο φαίνεται να επικρατεί με την επιδότηση ρεύματος καθώς η Κυβέρνηση ετοιμάζει να την δίνει με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα του εκάστοτε πολίτη.

Την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές στην απόγνωση καθώς μετά από τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά τρόφιμα, έρχονται νέες και στο ρεύμα.

Ειδικότερα, για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,7) και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4.

Μπάχαλο με την επιδότηση ρεύματος – Θα την δίνουν με βάση τον Ταχυδρομικό
Κώδικα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πρώτο Θέμα και η δημοσιογράφος Μαριάννα Τζάννε, η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές αναφορικά με το επίδομα ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης ετοιµάζεται να υιοθετήσει στο ρεύµα έναν παρεµφερή µηχανισµό µε το επίδοµα θέρµανσης στο πετρέλαιο που γειτονιά, παραπέµποντας στους 12.000 διαφορετικούς κωδικούς ενίσχυσης βάσει των οποίων υπολογίζεται το επίδοµα θέρµανσης µε βάση τις βαθµοηµέρες.

Το σκεπτικό είναι η επιδότηση να προσδιορίζεται για την περιοχή ή τον οικισµό όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου, µε βάση το πόσες ηµέρες του χρόνου ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από µια συγκεκριµένη θερµοκρασία (π.χ. στο πετρέλαιο θέρµανσης είναι στους 15,5 βαθµούς Κελσίου).

Έτσι, διαµορφώνονται ζώνες και συντελεστές βάσει των οποίων καθορίζονται τα τελικά ποσά για κάθε νοικοκυριό σύµφωνα µε τον Ταχυδροµικό Κώδικα.

Η δεύτερη µεγάλη παρέµβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφορά το σύνολο των καταναλωτών και τον τρόπο που θα διαµορφωθεί η χρέωση της κιλοβατώρας από τις αρχές του 2024, όταν πάψουν να είναι σε ισχύ οι έκτακτοι µηχανισµοί των επιδοτήσεων και, κυρίως, το µέτρο του πλαφόν στη χονδρεµπορική τιµή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα µέτρα αυτά θα µπουν σε εφαρµογή από τη νέα χρονιά, καθώς µέχρι τότε θα συνεχιστεί η πολιτική των οριζόντιων επιδοτήσεων που ξεκίνησε µέσα στην ενεργειακή κρίση, με σκοπό να ενισχυθούν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα καλύψουν το δίµηνο Νοεµβρίου – ∆εκεµβρίου.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα