Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η νίκη με την Μπασκόνια

Οι «πράσινοι» μετρούν ήδη τρεις ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, οι δυο από τις οποίες είναι στην παράταση στο ΟΑΚΑ, από Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το «τριφύλλι» θέλει τη νίκη, για να τονώσει και την ψυχολογία του, εν όψει του ντέρμπι των «αιωνίων» για το πρωτάθλημα, στο ΣΕΦ. Από την άλλη πλευρά, οι Βάσκοι ταξίδεψαν στην Αθήνα

με 1-3 νίκες και με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς έτοιμο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μόλις αποχωρήσει ο Ζοάν Πενιαρόγια.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στον τραυματία, Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Από την άλλη πλευρά, ο Πενιαρόγια δεν υπολογίζει στους Νίκο Ρογκαβόπουλο και Ντάνι Ντίεθ, οι οποίοι είναι τραυματίες. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τσίμα Μονέκε.

Η προϊστορία των δυο ομάδων είναι ισορροπημένη, καθώς έχουν πανηγυρίσει από 16 νίκες στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Στα δυο περσινά ματς, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ 98-83 και είχε ηττηθεί 95-90 στη Βασκονία. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Μαξίμ Μπουμπέρ (Γαλλία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:

Πέμπτη 26/10

Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας 88-86
Άλμπα Βερολίνου-Αρμάνι Μιλάνο 85-82
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 65-64
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 75-57
Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ 107-79

Παρασκευή 27/10

Ζαλγκίρις Κάουνας-Βαλένθια (20:00 Novasports6HD)
Βιλερμπάν-Βίρτους Μπολόνια (21:00 Novasports5HD)
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια (21:15 Novasports Prime)
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε (21:30 Novasports4HD)

Keywords
Τυχαία Θέματα