Αταμάν: Πότε θα πάρει ο Παναθηναϊκός μεγάλο διπλό;

Πολύ κακό παιχνίδι έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη μισή Εφές Αναντολού στην Τουρκία, με τον Εργκίν Αταμάν να βλέπει την πρώην ομάδα του να νικάει με 71-68.

Η ευκαιρία που έχασε η ομάδα της Αθήνας ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη, αφού οι Τούρκοι δε θα έχουν ξανά τόσες απουσίες και ειδικά ενώ παίζουν στην έδρα τους.

Ωστόσο οι «πράσινοι» ακόμα και με γεμάτο ρόστερ, δεν κατάφεραν να νικήσουν,

ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο Τούρκος κόουτς αποφάσισε να «κλείσει» σε μεγάλο βαθμό το rotation.

Είναι πραγματικά ενδεικτικό ότι μόλις έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό λεπτών στο χρόνο συμμετοχής τους και όλοι οι άλλοι που πάτησαν παρκέ, πήραν κάτω από 10 λεπτά.

Και όλα αυτά ενώ ο κόουτς Αταμάν, έβλεπε ότι η ομάδα είχε αρκετά επιθετικά θέματα, δε φρόντισε να φρεσκάρει τους παίκτες του και να δώσει εκείνος λύσεις μέσα από τα σχήματά του.

Πλέον δημιουργούνται και δύο μεγάλα ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό. Το πότε θα σταματήσει να χάνει παιχνίδια δικά του στα τελευταία λεπτά και φυσικά το πότε θα πάρει ένα μεγάλο διπλό που το έχει ανάγκη, όχι μόνο για το ρεκόρ του, αλλά και για την ψυχολογία του.

Αταμάν: Πότε θα πάρει μεγάλο διπλό ο Παναθηναϊκός;

Μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας με σοβαρούς αντιπάλους και δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κανένα από αυτά.

Αρχικά γνώρισε βαριά ήττα από την Φενερμπαχτσέ με 83-69, στη συνέχεια ακολούθησε το αρνητικό αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα με 80-72 και πλέον οι back to back ήττες σε Παρτιζάν και Εφές.

Σίγουρα μιλάμε για κάτι μη αποδεκτό, ειδικά για μία ομάδα που υποστηρίζει ότι έχει ως στόχο την παρουσία της στο Final-4 της Euroleague και την κατάκτηση όλων των τίτλων που έχει μπροστά της.

Ο Παναθηναϊκός πετάει ευκαιρίες, όπως άλλωστε έκανε και στη Σερβία, που ενώ το ματς ήταν δικό του, ο Κώστας Σλούκας ήταν στο πάγκο και ο Κέντρικ Ναν έπαιρνε εξεζητημένες προσπάθειες, δίνοντας το χώρο και το χρόνο στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Στην Τουρκία τώρα, δε γίνεται κόντρα σε μία ομάδα που της λείπουν βασικά… γρανάζια, να κάνεις μία τέτοια εμφάνιση και να μη δείχνεις την κυριαρχία σου.

Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις 20 Δεκεμβρίου, όταν οι «πράσινοι» θα κληθούν να παίξουν με τη Μονακό εκτός έδρας, για να δούμε αν θα καταφέρουν εκεί να πάρουν το πρώτο τους σπουδαίο διπλό.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα