Το πρώην κακό παιδί της F1, Nikita Mazepin, κερδίζει τον πρώτο αγώνα δύο χρόνια μετά την απόρριψη του από τη Haas

Ο πρώην κακός της F1, Nikita Mazepin, επέστρεψε στους αγώνες αυτοκινήτου αφού εμφανίστηκε στην ασιατική σειρά Le Mans στο Sepang αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου κέρδισε τον πρώτο του αγώνα.

Το κακό παιδί της Formula 1, ο Nikita Mazepin, επιστρέφει στους αγώνες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία νωρίτερα πέρυσι, το άθλημα της F1 επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ως αποτέλεσμα, ο Nikita

Mazepin, ή μάλλον « Mazespin », όπως τον βαφτίστηκε λόγω της γεμάτη λάθη ντεμπούτο καμπάνιας του, απορρίφθηκε από τον Haas, τον οποίο χορηγούσε ο Dmitry Mazepin, ο οποίος είχε δεσμούς με τον Πούτιν.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Τσουχτερό το ποσό εγγραφής για την κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2024MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO

Εκείνη την εποχή, ο Nikita Mazepin ήταν έξαλλος, ισχυριζόμενος ότι ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει μια «ουδέτερη περιοχή» όσον αφορά την πολιτική, μια θέση με την οποία η F1 σαφώς δεν συμφωνούσε. « Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτικοποίηση του αθλητισμού θα διχάσει όχι μόνο ολόκληρο το αθλητικό και ολυμπιακό κίνημα, αλλά θα επηρεάσει όλες τις κοινωνικές σφαίρες της ζωής στο μέλλον», είπε ο 24χρονος μετά την απόλυσή του πέρυσι.

Ο Mazepin ήταν ενθουσιασμένος με τη νίκη

“Επομένως, ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει ουδέτερος έδαφος και εγώ, ως εκπρόσωπος αυτής της κάστας, θα πρέπει επίσης να διατηρώ ουδετερότητα. Κάποιοι θα πουν ότι είναι αδράνεια ή φόβος να εκφράσεις τη θέση σου. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, για μένα η ουδετερότητα είναι θέση”.

Ωστόσο, μετά την απομάκρυνσή του από τη F1, ο Ρώσος οδηγός  Nikita Mazepin έχει πλέον επιστρέψει αγωνιστικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην ασιατική σειρά Le Mans, η οποία ξεκίνησε το ημερολόγιο του 2023/2024 στη Μαλαισία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πώς κρίνατε τη νίκη του Nikita Mazepin και το θέμα της απόρριψης του από την HAAS  στην Formula One; 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Formula 1 2024: Γραμμή εκκίνησης και το ημερολόγιο της F1 2024Aneta Mlcakova και τα βραβεία MotoGP μπήκαν σε δεύτερη μοίραΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα