Αταλάντα και Λεβερκούζεν για την κούπα του Europa League στο Δουβλίνο!

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της σεζόν 2023/24 διεξάγεται απόψε (22/5) στο Aviva Stadium του Δουβλίνου, με την Αταλάντα να αντιμετωπίζει τη Λεβερκούζεν με έπαθλο την κούπα του Europa League.

Από τη μια πλευρά, οι «μπεργκαμάσκι» δίνουν για πρώτη φορά το παρών στον τελικό μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Champions League της νέας σεζόν μέσα από τη Serie A.

Μάλιστα, μετά την απώλεια του Coppa Italia την περασμένη εβδομάδα στον τελικό του κόντρα στη Γιουβέντους, ο σύλλογος εξακολουθεί να αναζητά το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία του, 61 χρόνια μετά το μοναδικό που κέρδισε, το 1963.

Από την άλλη, ό,τι και να πει κανείς για τη φετινή σεζόν που διανύουν οι «ασπιρίνες», είναι λίγο. Ο Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που να παραμένει αήττητη μετά από 51 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και έγινε η 1η ομάδα που το πετυχαίνει στην ιστορία της Bundesliga. Είχε την 2η καλύτερη επίθεση με 89 γκολ και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δεχόμενη μόνο 24 γκολ σε 34 αγώνες.

Πλέον, κυνηγάει το treble, καθώς πέρα από τον τελικό του Europa League, βρίσκεται και στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα αναμετρηθεί με την Καϊζερσλάουτερν.

Διαιτητής θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς, που είχε σφυρίξει και στον τελικό του Conference League του 2022 ανάμεσα σε Ρόμα και Φέγενορντ (νικητές οι Ιταλοί, τότε επί Μουρίνιο).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Σκαμάκα, Κόπμαϊνερς.

Λεβερκούζεν: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Χινκάπι, Στάνιτιτς, Παλάσιος, Τζάκα, Γκριμάλντο, Αντλί, Φρίμπονγκ, Μπόνιφας.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αταλάντα, Λεβερκούζεν, Europa League, Δουβλίνο,atalanta, leverkouzen, Europa League, douvlino