Άρης: Γιατί δεν «υπήρχε» ο Παναγίδης με τους προηγούμενους προπονητές – Ποιος τον πίστεψε εκτός του Μάντζιου!

Ο Άρης στερείται το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Ο νεαρός Παναγίδης είναι ένας από τους λίγους!

Το ματς με τον Πανσερραϊκό είναι κάπου στο 60′. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Άρης δεν έχει κάνει τίποτα. Ο Μάντζιος ψάχνει λύσεις και από τον πάγκο που θα αλλάξουν την εικόνα. Ο Κάρλσον δεν σηκώνεται ούτε για ζέσταμα και ο Έλληνας τεχνικός που θέλει να δώσει περισσότερη ενέργεια στις πλευρές βάζει τον πιτσιρικά Παναγίδη

αντί του Μενέντες!

Σε ένα χρονικό σημείο που το ματς «καίει». Σε ένα παιχνίδι που δεν έχει τελειώσει, ο Άρης δεν το έχει καθαρίσει, ο Μάντζιος παίρνει το ρίσκο με έναν 19χρονο που μέχρι εκείνο το σημείο έχει κάνει ένα… γκεστ για τρία λεπτά στο… τελειωμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και τίποτα άλλο.

Ο νεαρός Παναγίδης βγάζει ενέργεια, ποδοσφαιρικό θράσος, έχει μια ευκαιρία και δικαιώνει τον προπονητή του. Τον πρώτο από τους τρεις με τους οποιους συνεργάστηκε ο 19χρονος στον Άρη.

Πρώτος ο Χερμάν Μπούργος και στη συνέχεια ο Άλαν Πάρντιου. Το μόνο που κατάφερε με τους δύο προαναφερθέντες να δει επτά παιχνίδια του Άρη από τον πάγκο και όχι από την εξέδρα, όταν δεν είχε υποχρεώσεις με την Κ19.

Αντικειμενικά ο Παναγίδης δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει στην ομάδα την περσινή σεζόν. Άσχετα αν τον πίστευαν ή όχι οι δύο προπονητές.  Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στο ρόστερ τους Πάλμα, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο και Μαντσίνι, Ζερβίνιο μέχρι τον Γενάρη και από εκεί και μετά και τον Χριστοδουλόπουλο. Δύσκολο να μπορέσει ο πιτσιρικάς να βρει όχι χρόνο, αλλά και θέση στον πάγκο της ομάδας.

Φέτος τα πράγματα διαφέρουν. Ο Άρης έχει Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες, Ζαμόρα, Σαβέριο, Κάρλσον, αλλά μόνο ο πρώτος έχει καπαρώσει με τις εμφανίσεις του, θέση στην 11άδα. Ο Σαβέριο καιρό τραυματίας, ο Κάρλσον ανέτοιμος, ο Ζαμόρα ρολίστας και ο Μενέντες προσπαθεί. Μεγάλος και πάλι ο ανταγωνισμός, αλλά όχι όπως πέρσι.

Ο Μάντζιος λοιπόν του έδωσε την ευκαιρία. Ενδεχομένως να του την έδινε και ο Τερζής αλλά τελικά δεν. Ο τελευταίος ήταν και ο μοναδικός πλην Μάντζιου που είχε δει πραγματάκια στον Παναγίδη και είχε προβλέψει οτι έχει ποδοσφαιρικό μέλλον.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα