Τέλος ντέρμπι ή τα γήπεδα θα είναι πλέον θέατρα!

Υπάρχει ένας χαμένος και ένας νικητής στο ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ. Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και έναν βαθμό, μένοντας πίσω στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, μα πάνω από όλα την ηθική ικανοποίηση πως έγινε το σωστό και αυτό που λέει ο κανονισμός. Το ερώτημα είναι αν αυτή η απόφαση θα βγάλει κερδισμένο και το πρωτάθλημά μας.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα στα ντέρμπι της Stoiximan

Super League;

Το περιστατικό με την κροτίδα στο Καραϊσκάκη και τα όσα έγιναν με τον Χουάνκαρ δεν ήταν απλό, ή εύκολα διαχειρίσιμο. Κάθε απόφαση θα είχε μια δύσκολη επόμενη μέρα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα είναι πλέον διαφορετικό. Ας μη γελιόμαστε. Πλέον δημιουργείται ένα δεδικασμένο που είτε θα κάνει τα ντέρμπι να μην τελειώνουν ποτέ, είτε θα αλλάξει άρδην τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρό μας μπορεί να βγει τρομερά κερδισμένο από όλη αυτή την ιστορία, ή τελείως χαμένο. Μέση λύση, με την υπάρχουσα απόφαση τουλάχιστον, δεν υπάρχει. Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος από κροτίδα που έπεσε κοντά του. Καιρός ήταν να τιμωρηθεί μια ομάδα χωρίς να υπάρχει σώνει και ντε ένα αντικείμενο που να βρίσκει έναν παίκτη ή άλλο μέλος της φιλοξενούμενης αποστολής. Είναι καιρός επίσης να αρχίσουν τα γήπεδα να αποτελούν χώρο διασκέδασης και παρακολούθησης των συμβάντων και όχι πεδία μάχης.

Μέχρι σήμερα κρίναμε με το κατά πόσον υπάρχει προφανής τραυματισμός ή όχι. Σε αυτή την παγίδα δεν έχει πέσει μόνο ο Ολυμπιακός τώρα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όλες οι ομάδες το έχουν κάνει ανεξαιρέτως. Αγωνιστική αδικία για τον Ολυμπιακό να χάνει έναν βαθμό (συν ένα με το σκορ στο 1-1 την ώρα της διακοπής) και να παίρνει τρεις ένας από τους βασικούς του αντιπάλους. Δικαιοσύνη για το ηθικό του πράγματος.

Από εκεί και πέρα όμως, καμία ανοχή. Όχι σε τραυματισμό, σε οποιαδήποτε ρίψη αντικειμένου. Στα κόρνερ, πάνω από τον πάγκο, κροτίδα μακριά ή κοντά. Τέλος. Σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό, πρέπει κάθε φιλοξενούμενη ομάδα να αποχωρεί και να παίρνει και το παιχνίδι. Ασχέτως αν θα υπάρχει περίπτωση ή όχι Χουάνκαρ, Αναστασίου, Ίβιτς, Φινμπόγκασον ή Όσκαρ Γκαρθία. Και μόνο στην πιθανότητα πως θα μπορούσε να έχει συμβεί, τέλος.

Είναι έτοιμοι οι Έλληνες φίλαθλοι για αυτή τη νέα πραγματικότητα που έπρεπε να υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια; Είναι έτοιμες οι ομάδες να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπλοκάροντας φωτοβολίδες, κροτίδες και οτιδήποτε άλλο ελλοχεύει κίνδυνο διακοπής;

Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, οι αντιδράσεις αυτό δείχνουν, ας είμαστε έτοιμοι από εδώ και πέρα να μην τελειώσει κανένα ντέρμπι… Ξεκάθαρα πράγματα…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Η κροτίδα που διέκοψε το ντέρμπι

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα