Αποδυτήρια: Το «στα ΄λεγα» του Αλμέιδα στον Πόνσε – Άστρο Τερίμ στον Παναθηναϊκό – SOS η Κηφισιά!

Αποδυτήρια μετά την 19η αγωνιστική που είχε σαν πιο σπουδαία επιτυχία τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη. Νίκη που την πήρε ο Κάρλος Καρβαλιάλ με τον τρόπο του και κέρδισε πόντους. Οι ειδήσεις βγήκαν από αλλού όμως. Την αποθέωση του Φατίχ Τερίμ από τους παίκτες του Παναθηναϊκού την ξέραμε. Του Πόνσε στην ΑΕΚ

ήταν το καινούργιο.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει την καθολική αποδοχή όλων. Η μεταστροφή που έγινε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα απλά δεν… υπάρχει. Από το ότι ο Τούρκος προπονητής μπήκε στα αποδυτήρια όταν πρωτοήρθε και οι μισοί ποδοσφαιριστές σκέφτονταν τον Γιοβάνοβιτς, φτάσαμε σε σημείο ακόμα και… τερματοφύλακας να πρέπει παίξει ο επιθετικός να πιστεύει πως μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή. Εδώ πήγε στο ΟΑΚΑ στο μπάσκετ για 2η φορά και έγινε πανικός!

Τρομερή αλλαγή είχαμε και στην ΑΕΚ. Διότι, ο Πόνσε είναι ξανά εδώ! Τόσος συζητήσεις με τον Ματίας Αλμέιδα, τόσα γεύματα στο σπίτι του κόουτς της Ένωσης έπιασαν επιτέλους τόπο. «Στα ‘λεγα» είπε μεταξύ άλλων στον συμπατριώτη του ο Αλμέιδα όταν τον αγκάλιασε και πανηγύρισαν παρέα!

Κι αν στους «μεγάλους» τα ευχάριστα είναι πολλά, τα ζόρια στους μικρούς δεν έχουν τελειωμό. Η Κηφισιά έχει πάρει την κάτω βόλτα. Δεν της βγήκε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Πρόβλημα όμως και μάλιστα σοβαρό έχει και ο Βόλος…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

ΑποδυτήριαΓύρισε Μπούμερανγκ!
Το touch με τον Γιάννη Αναστασίου είχε χαθεί. Καλώς ή κακώς! Ο Στέφανος Κοτσόλης βγήκε στην αγορά. Πήρε 4-5 τηλέφωνα. Εμπιστεύτηκε τυφλά την επιλογή του Ρενέ Χέρνικσεν. Ντέιβιντ Νίλσεν εμφανίστηκε στην άκρη του πάγκου. Μπορεί το πρώτο δείγμα (σ.σ.: 4-2 τον ΠΑΣ) να ήταν άκρως θετικό, αλλά η συνέχεια το απόλυτο χάος: 1 ισοπαλία, 4 ήττες, 4-17 γκολ! Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα, όσο με την εικόνα της Κηφισιάς. «Οσα βάλουμε και όσα φάμε», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στα αποδυτήρια.Ελεύθερη πτώση!
Αμά τη αφίξει του ο Βόλος έβγαλε μία αγωνιστική αντίδραση. Εγινε τακτικά πιο «σφιχτός» και μέσα στο γήπεδο εξαιρετικά κυνικός! Στην πορεία, όμως, «χάθηκε» το touchτης αλλαγής προπονητή. Ο Βόλος είχε αφεθεί στην επικείμενη διοικητική αλλαγή. Εν τέλει δεν έγινε. Ο χρόνος πλέον είναι αμείλικτος. Η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά στο μεταγραφικό παζάρι και πλέον με 5 ήττες σε ισάριθμα ματς, μόλις 16-17 διαθέσιμους παίκτες δημιουργεί συνθήκες υποβιβασμού στα πέριξ των αποδυτηρίων. Ένα καράβι αφημένο στη μοίρα του. Πρόεδρε, Δήμαρχε;ΠΑΟ για τίτλο!
Χωρίς τον πρώτο σκόρερ (σ.σ.: Ιωαννίδης). Δίχως πρακτικά στόπερ. Με κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια και έχοντας στις πλάτες 120’ (συν πέναλτι) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Και ενώ ώρα αγώνα ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ, ο Βέρμπιτς τραυματίζεται! Και όμως η αλλαγή του, Αϊτόρ, μπαίνει και κάνει την απόλυτη διαφορά: γκολ και ασίστ! Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ζει μέσα από τα προβλήματά του. «Μεγαλώνει» μέσα από τη διαδικασία των επιλογών του. Ο Παναθηναϊκός και με την ενίσχυση βγάζει πλέον απόλυτη υποψηφιότητα τίτλου…Με λέμε Εζεκιέλ!
Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει να παίρνει το 101% από τους παίκτες του. Στην προκειμένη περίπτωση, άπαντες στην ΑΕΚ, είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν ήξεραν πώς να δώσουν εξήγηση. Ο προπονητής της ΑΕΚ τον είχε καλέσει μέχρι και σπίτι του για να του «φτιάξει» τη διάθεση. Να του αλλάξει την ψυχολογία. Το γκρουπ τον είχε αγκαλιάσει. Εκείνος, όμως, συνέχισε να βγάζει άρνηση. «Ακαπνος» σε σχέση με το status του. Μέχρι που σήμανε η επανάσταση: χατ-τρικ για τον Πόνσε. Το πρώτο από το 2018! Η ΑΕΚ έχει ξανά επιθετικό εκτός από τον Γκαρσία!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα