Λίβερπουλ: Η εξέλιξη του Νούνιες (video)

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, στοίχισε 85 εκατ. στους «ρεντς» για να αποκτηθεί από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2022 και η περσινή σεζόν ήταν περίοδος προσαρμογής για τον 24χρονο διεθνή, που πέτυχε πάντως 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, 9 από αυτά στο πρωτάθλημα.

Η τρέχουσα σεζόν, τον βρήκε να έρχεται από τον πάγκο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας αρχικά καθοριστική συμβολή στη νίκη επί της Νιούκαστλ τον Αύγουστο, όπου πέτυχε δύο

γκολ σε 13 λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή, κάνοντας την ανατροπή για τους «κόκκινους».

Ακολούθησε ένα διάστημα «ανομβρίας», κατά το οποίο ο Ουρουγουανός έχασε μεγάλες ευκαιρίες, όπως αυτή στο ματς με τη Λούτον, προκαλώντας ξανά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά του.

Ο Νούνιες, έχει χάσει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών στα Top – 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ωστόσο, σιγά – σιγά βρίσκει τον εαυτό του και τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει «παράγοντα χάους» στην επίθεση των «ρεντς», όπως τον χαρακτήριζαν από πέρσι ήδη τα αγγλικά ΜΜΕ.

Αγωνιζόμενος κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Νούνιες, με την ταχύτητά του, είναι σε θέση να μεταφέρει πολύ γρήγορα την μπάλα, κάτι που θέλει σίγουρα ο Κλοπ.

Και μπορεί να εξακολουθεί να χάνει ευκαιρίες, όμως πολύ συχνά τις δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος έχει επτά γκολ (όλη τη σεζόν πέρσι είχε εννέα), ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με τον οποίον συνεργάζεται άψογα.

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Μπόρνμουθ, σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας τα τρία γκολ στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές.

Συνολικά, μέχρι στιγμής φέτος έχει 10 γκολ (7 στο πρωτάθλημα, 1 στο Λιγκ Καπ και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ) και 10 ασίστ (6 στο πρωτάθλημα, 3 στο Λιγκ Καπ και 1 στο Γιουρόπα Λιγκ), για να γίνει ο πρώτος παίκτης ομάδας Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει φέτος διψήφιους αριθμούς σε τέρματα και τελικές πάσες, σε όλες τις διοργανώσεις.

10+10 – Darwin Núñez is the first Premier League player to register at least 10 goals and 10 assists in all competitions this season. Perfect. pic.twitter.com/J8CH7POUqB

— OptaJoe (@OptaJoe) January 21, 2024

Πλέον, από εκεί που οι φίλοι των «ρεντς» (αν και λατρεύουν τον ενθουσιασμό του) αναρωτιούνταν αν ο Νούνιες θα ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την επένδυση που είχε γίνει πάνω του, τον βλέπουν να γίνεται ολοένα και πιο επιδραστικός στην ομάδα του Κλοπ, που βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ συνεχίζει σε Λιγκ Καπ (σήμερα παίζει επαναληπτικό ημιτελικό με τη Φούλαμ εκτός έδρας, έχοντας κερδίσει 2-1 το πρώτο ματς) Κύπελλο Αγγλίας και Γιουρόπα Λιγκ.

Δείτε τι έχει κάνει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ ο Νούνιες, στο video του Novasports.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα