Ανδρέας Βορύλλας: Βίντεο για το κοινοβουλευτικό έργο του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Ανδρέας Βορύλλας: Βίντεο για το κοινοβουλευτικό έργο του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών για την περίοδο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2023.

Σε ένα περιεκτικό βίντεο έχουν καταγραφεί όλες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέα Βορύλλα.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις του Ανδρέα Βορύλλα για το ΤΑΙΠΕΔ, όπου όπως είχε σημειώσει στο τέλος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε μία χώρα «χωρίς δημόσια περιουσίας».

Σημαντικότατη και η τοποθέτηση

του Ανδρέα Βορύλλα για την φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, όπου και ανέδειξε την αντισυνταγματικότητα του άρθρου για την βάση υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς τα εισοδήματα των μισθωτών και μη μισθωτών δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμα μεγέθη.

Καίριες οι τοποθετήσεις του βουλευτή του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπου δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και online το σύστημα εισροών – εκροών στο σύνολο της αγοράς καυσίμων. Επίσης ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε λόγο για την ανάγκη σύγκρισης των ημερησίων εισπράξεων των πρατηρίων με τις εκροές καυσίμων, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών πληρώνει πλέον με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Ο Ανδρέας Βορύλλας αναφέρθηκε και στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για τις οποίες όπως σημείωσε, ενώ αυτές ανήκουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στο νέο σχέδιο νόμου ορίζεται μείωση του επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας, κάτι που «απαξιώνει πλήρως την επιστημονική υπόσταση και έργο τους, σε σχέση με τους συναδέλφους τους τον υπόλοιπων ΑΕΙ».

Ανδρέας Βορύλλας: Βίντεο για το κοινοβουλευτικό έργο του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Για τα τραπεζικά δάνεια ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως πως είναι ανοιχτό «το ενδεχόμενο παραίτησης των δανειοληπτών από την προσπάθεια αποπληρωμής λόγω των σκληρών προϋποθέσεων που βάζουν τα ξένα Funds και έτσι περιουσίες Ελλήνων να βρεθούν σε ξένα χέρια».

Σε άλλη τοποθέτησή του, ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ ζήτησε κούρεμα των δανείων ή να υπάρξει η δυνατότητα επαναγοράς των δανείων από τους ίδιους τους δανειολήπτες (σ.σ. στο ύψος αγοράς τους από τα Fund) ενώ ζήτησε ειδικό θεσμικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους δανειολήπτες και να ελέγχονται υποχρεωτικά οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις των services από ορκωτούς λογιστές.

Ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε επίσης λόγο για τις κατάλληλες συνθήκες που πρέπει να αναπτυχθούν στην κοινωνία, με στόχο την στήριξη της οικογένειας, που όπως είπε «αποτελεί τον βασικό πυλώνα ευημερίας ενός κράτους».

«Πρωταρχικά στοιχεία για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η μείωση της εγκληματικότητας, η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και η σημαντική αναβάθμιση της εκπαίδευσης», είπε.

Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ πρότεινε την ίδρυση Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Πανεπιστημίου στη Θεσσαλία. «Σχεδόν 200 χρόνια πριν, ο μεγάλος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας αντιλήφθηκε ότι η ανάταξη της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από τη γεωργία και ίδρυσε γεωργική σχολή στην Τίρυνθα», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Βορύλλας.

Συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του Ανδρέα Βορύλλα αναφορικά με τη βία στα γήπεδα, όπου όπως ανέφερε πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει αυτό και ποια είναι τα πραγματικά αίτια που «νέοι θέλουν να σκοτώσουν νέους. Που στρέφουν το μαχαίρι τους, τις γροθιές τους, δολοφονικές φωτοβολίδες, απέναντι σε κάποιον με διαφορετικό χρώμα φανέλα, απέναντι σε κάποιον με στολή».

«Μήπως η εικόνα των φτωχοποιημένων και περιθωριοποιημένων γονιών είναι το λίπασμα που θεριεύει το δέντρο της οπαδικής βίας;», διερωτήθηκε.

«Κοιτώντας ο καθένας μας τον καθρέφτη του να ρωτήσει τον εαυτό του πρώτα, αν ο ίδιος έκανε ότι περνά από το χέρι του για να μη δώσει πρόσφορο έδαφος στο σπόρο της βίας», σημείωσε, σε μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις και το κοινοβουλευτικό του έργο.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Βορύλλας, Βίντεο, Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών,andreas voryllas, vinteo, voulefti v2 dytikou tomea athinon