Μόντε Κάρλο: Με στόχο τον τελικό και την επιστροφή στο Top-10

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάνικ Σίνερ ανοίγουν το πρόγραμμα των ημιτελικών του Σαββάτου (14:30 GR) σε μια αναμέτρηση όπου ο Έλληνας τενίστας έχει ως στόχο την επιστροφή του στον τελικό του Μόντε Κάρλο, μετά το 2022, αλλά και την επάνοδό του στην κορυφαία 10άδα του κόσμου, μετά από τις ήττες της Παρασκευής των Χόλγκερ Ρούνε και Άλεξ ντε Μινόρ. 

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς κερδίσει τον Σίνερ των 25 νικών σε 26 παιχνίδια μέσα στο 2024, τότε θα “κλειδώσει”’ το Νο8 του κόσμου και από εκεί και πέρα θα έχει τη δυνατότητα, με μια πιθανή κατάκτηση του τίτλου, να ανέβει ακόμα

ψηλότερα. 

Σε διαφορετική περίπτωση ο Τσιτσιπάς θα παραμένει εκτός Top-10, ωστόσο θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ο Νο12 του κόσμου, έχει το πάνω χέρι στις συναντήσεις με τον Γιάνικ Σίνερ (5-3), ωστόσο ο Ιταλός έχει κερδίσει στις δύο τελευταίες που έγιναν το 2023 σε Ρότερνταμ και ATP Finals στη φάση των όμιλων. Από την πλευρά του ο Ιταλός, μετά από τη νίκη στα προημιτελικά απέναντι στον Ρούνε, διατήρησε το Νο2 του κόσμου και μετά το Μόντε Κάρλο αφήνοντας στο Νο3 και για την ερχόμενη εβδομάδα, τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Στον δεύτερο ημιτελικό (16:30 GR) ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ με τον Σέρβο να έχει το απόλυτο προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσει με 5-0 και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε set από τον Νορβηγό, ο οποίος θα βρεθεί σε ημιτελικό ATP Masters για 8η φορά στην καριέρα του. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Με στόχο τον τελικό και την επιστροφή στο Top-10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα