Toυρκία: Πούλησε την Ελλάδα με το Oruc Reis η Άγκυρα

Τουρκία: Αθέτησε την συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας η Άγκυρα να μη βγει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε σε άρθρο του πως Ελλάδα και Τουρκία είχαν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρωτοβουλία της Γερμανίας, μία μυστική διαδικασία που δυναμίτισε η Άγκυρα με την δημοσιοποίησή της.

Στις 13 Ιουλίου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας

και της Τουρκίας και συμφώνησαν, με κείμενο, την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας, με τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών να έχει «κολλήσει» από το 2016.

Μάλιστα, για την έναρξη του διαλόγου θα πήγαινε στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Star, ο πολύπειρος Έλληνας πρέσβης, Παύλος Αποστολίδης.

Η Ελλάδα έθεσε κατά την τριμερή συνάντηση δύο θέματα, αυτό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, ενώ η Άγκυρα έθεσε το θέμα των υδρογονανθράκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τουρκία: Θα υποστεί τις συνέπειες!

Rafale: Πάνε έρχονται Κύπρο χωρίς στάση – Τρόμος στην Τουρκία

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ντομάτες από την Τουρκία με ηπατίτιδα Α

Υπήρξε μία απαραίτητη προϋπόθεση, να μην υπάρξει καμία επιθετική ενέργεια από την Τουρκία και να μην βγάλουν το Oruc Reis (σ.σ. τότε ακόμα απειλούσαν).

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αυτό ήταν ένας όρος που δέχτηκε η τουρκική πλευρά, όμως τρεις μέρες μετά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία δημοσιοποίησε την μυστική συνάντηση, καίγοντας την, ενώ βγήκε στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες το Oruc Reis.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Toυρκία: Πούλησε την Ελλάδα με το Oruc Reis η Άγκυρα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα